Scones cu capșuni (fara gluten)

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa
Scones cu capșuni (fara gluten)

Ingrediente

  • 250 gr faina fara gluten
  • 50 gr zahar
  • o lingurita praf de copt
  • un virf lingurita bicarbonat de sodiu
  • 100 gr căpșuni
  • 100 gr unt taiat cubulete foarte rece
  • 160-180 ml lapte batut
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Pentru ca astazi am avut oaspeti de seama, se cerea sa fac ceva bun, sa servim alaturi de ceșcuța cu ceai si m-am gindit ca merg perfect aceste minuni de scones cu fructe. Am ales sa le fac cu capșuni prospete si pentru ca prietena mea e speciala, a trebuit sa le fac fara gluten...:)

Dar hai sa vedem reteta. E foarte simpla si extrem de usor de facut si merge perfect cu un pic de unt si o lingurita de dulceata. Mai intai de toate pornim cuptorul la 200”C pentru ca aceste minuni se coc foarte repede la foc mare. Amestecam faina cu zaharul, praful de copt si bicarbonatul de sodiu, dupa care, untul si cu ajutorul unui mixer pentru patiserie framintam pina untul se incorporeaza in compozitie si are textura din imagine. Daca nu aveti aceasta ustensila framintati cu ajutorul unei furculite ori cu mina. Adaugam fructele taiate cuburi mici. Acum e momentul sa adaugam laptele batut in care am adaugat esenta de vanilie. Mai intai punem jumatate si cu ajutorul unei furculite ori spatule amestecam pina la incorporare (aluatul se atinge cit mai putin posibil) si apoi adaugam restul. Trebuie sa va spun ca e posibil sa adaugati tot laptele batut ori doar in jur de 140-160 ml deoarece faina pe care o sa o folositi influenteaza textura aluatului. Pentru ca eu am folosit faina fara gluten, am adaugat in jur de 140 ml. Daca faceti reteta normal, cu faina normala, mai mult ca sigur aveti nevoie de 180 ml.

Punem pe blatul de lucru faina din abundență, intindem o foaie groasa de aproximativ 5 cm si cu ajutorul unei forme rotunde (fie chiar si gura unui pahar) facem rondele pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Se coc in jur de 7-10 minute la 200” C. Rezultatul..tadaaaaa...

Va recomand sa le serviți taiate in doua, calde, unse cu unt si dulceață alaturi de o cana cu ceai negru cu lapte. Sunt extrem de delicioase si merg perfect la o șuetă cu prietenele dragi.. :)

Spor la prajiturit si o zi cu soare, dragii mei. :*

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Varza a la Cluj

Varza a la Cluj

Varza a la Cluj. Puteti sa folositi si varza dulce. Daca folositi varza murata, gustati-o sa nu fie prea sarata, daca estem...

Varza a la Cluj
Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză

Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză

Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor