autor:

» » Sosuri

Scordolea

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iunie 2009

Ingrediente
2 cartofi, 150 ml ulei,, o capatâna de usturoi, miezul de la 8-9 nuci macinate,, sare, dupa gust, putin otet de mere

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Doi cartofi fierti se zdrobesc cu presa de piure, apoi se freaca cu 150 ml ulei, turnat treptat (ca la maioneza), pâna devine o crema. Se adauga o capatâna de usturoi pisat, miezul de la 8-9 nuci macinate, sare, dupa gust si putin otet de mere pentru a subtia sosul. Se foloseste la salatele din legume fierte si din legume crude.
Daca ti-a placut reteta noastra "Scordolea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Sfeclă coaptă cu sos scordolea

Sfeclă coaptă cu sos scordolea

Am blenduit painea stoarsa bine si cateii de usturoi, am amestecat cu nuca si usturoiul, am adaugat

7 voturi    7 comentarii
30 min
Retete de post

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 cartofi
  • 150 ml ulei,
  • o capatâna de usturoi
  • miezul de la 8-9 nuci macinate,
  • sare
  • dupa gust
  • putin otet de mere

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Retete

din Sosuri

Pasta de ardei Pasta de ardei

Se curata gogosarii, ardeii kapia, ardeii galbeni, ardeii bulgaresti de cotoare si seminte, se dau prin masina de carne si se pun intr-un

2 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Tagliatelle cu sos cremos de ciuperci