autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Scoverzi delicioase

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 aprilie 2010

Ingrediente
200 g unt, 100 g de zahar brun topit, 4 linguri de sirop auriu, 250 g fiertura de ovaz, 50 g faina, 1 lingurita de ghimbir macinat

Dificultate: Medie Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

1. Se preincalzeste cuptorul la marcajul de gaz 5 / 190 grade Celsius.
2. Se topeste untul intr-o cratita se se adauga zaharul si siropul.
3. Se ia de pe foc si se adauga fiertura de ovaz, faina si ghimbirul macinat.
4. Se toarna amestecul intr-o tava de copt unsa, de dimensiunea 20 cm x 20 cm, si se preseaza intr-un strat uniform cu o lingura.
5. Se coace 20 minute, se lasa sa se raceasta, apoi se taie prajitura in bucati dreptunghiulare.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Scoverzi delicioase" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Invartita cu mere

Invartita cu mere

Mai intai pregatim umplutura: Spalam merele, le curatam de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri

5 voturi    2 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Tarta cu caise

Tarta cu caise

Preparare aluat: Se amesteca faina cu zaharul si sarea intr-un castron si se pune untul rece taiat

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 100 g de zahar brun topit
  • 4 linguri de sirop auriu
  • 250 g fiertura de ovaz
  • 50 g faina
  • 1 lingurita de ghimbir macinat

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Patratele cu branza si capsuni Patratele cu branza si capsuni

Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp mixam ouale cu indulcitorul,adaugam branza de vaci,grisul,esenta

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Gem de macese