autor:

dicarmencitta1957

» » Mancaruri cu peste

Scrumbie cu cartofi taranesti in vas roman

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 mai 2010

Ingrediente
Ingrediente:, 3 buc scrumbie proaspata., 1 kg cartofi de salata., 1 buc lamaie., 1 ceasca de vin(50 ml vin alb), sare, roz proaspat macinat,tarhon uscat,rozmarin uscat,boia de ardei dulce.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

14 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare:
Curatam cartofii,ii taiem cubulete,ii asezam in vasul roman cu capac,adaugam condimentele dorite(eu pun boia de ardei dulce,tarhon uscat si rozmarin uscat,sare si piper roz proaspat macinat.Bagam vasul cu cartofi la cuptor pentru cel putin 60 de minute si foarte important este sa aiba capac tava(sau o folie de aluminiu).Eu incerc cartofi dupa 1 ora sa vad daca sunt gata.
Curatam scrumbia de solzi si o punem intr-o tava de yena la cuptor pentru 25 sau 30 de minute(pestele se face foarte repede).Daca nu avem capac,putem pune o folie de aluminiu.Eu asa fac,pentru ca ne place foarte mult pestele sa fie facut in abur la cuptor,sa fie un pic mai suculent.Am facut fiecare scrumbie in tava de yena, forma de cozonac si pe fiecare am pus 2 sau 3 linguri de vin si 1 lingura de apa.Noua ne place sa fie pestele mai suculent si nu uscat.Mare atentie cu scrumbia ca are foarte multe oase,dar este un peste foarte gustos si cu multe calitati.Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Scrumbie cu cartofi taranesti in vas roman" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Pirjoale de peste

Pirjoale de peste

- Se marunteste fileul de peste. - Se scoate miezul de piine. - Se marunteste patrunjelul, coriandrul,

4 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Placinta cu peste si ciuperci

Placinta cu peste si ciuperci

Tocam marunt ceapa. Pregatim aragazul si o tigaie antiaderenta in care punem uleiul. Adaugam

1 vot    2 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Prescornitoiu Cristian , 28 octombrie 2014

    Eu am pus scrumbia in vasul roman in ultimile 20 minute, cu capacul pus. Dupa acest timp am mai lasat-o fara Capac inca 15 minute!

  • marcela79

    marcela79 (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2011

    imi place mult pestele scrumbie nu am mancat niciodata .Cred ca e buna

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Buna, buna!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Arata minunat!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Tare buna scrumbia ta!seamana cu sardina...foarte gustos asa cu sos,personal prefer pestele pt. cina,este mai usor.La pranz atat eu cat si sotul avem peste 4-5 zile pe saptamana.

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      De salvat pentru zilele cu " dezlegare la peste ", aviz celor care tin post !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      O reteta grozava !

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Ok o reteta grozava ...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Delicios si elegant!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Dragele mele scrumbia este o bunatate,dar are cam multe oscioare.De vina este baiatul meu Mihai,care a cumparat scrumbia(colegii lui fac sambata gratar, cu multe alte bunatati dar si cu scrumbie),dar eu am facut-o la cuptor.Daca aveam si eu gratar cu jar,poate ca era mai bine,asa spune Mihai, ca pe jar este foarte buna scrumbia.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Delicios ! yam,yam...

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Scrumbia este un peste foarte gustos. Cred ca a iesit o mancarica tare buna!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Un deliciu...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Ce bunatate ai gatit, Carmen!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

14 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 3 buc scrumbie proaspata.
  • 1 kg cartofi de salata.
  • 1 buc lamaie.
  • 1 ceasca de vin(50 ml vin alb)
  • sare, roz proaspat macinat,tarhon uscat,rozmarin uscat,boia de ardei dulce.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

marcela79 (Chef de cuisine)

imi place mult pestele scrumbie nu am mancat niciodata .Cred ca e buna

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Peste cu sos de lamaie