autor:

paviasi

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu peste

Sea Bass (biban de mare ) la tigaie, cu legume si sos de unt

Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 februarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 februarie 2017

Ingrediente
pt. 6 portii:, 6 fileuri de biban, 1 kg baby spanac ,  150 gr mange tout, 150 gr fasole verde frantuzeasca, 100 ml ulei vegetal, sare de mare sau grunjoasa, piper, , pt. sos:, 200 gr unt , 1 lg patrunjel verde tocat , 1 catel de usturoi pisat, 1 lg suc de lamaie, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Fileurile de biban se usuca pe un servet. Se infierbanta o tigaie, cu ulei putin in care se adauga sare de mare din belsug. Fileurile se asaza in ulei, cu pielea in jos si se prajesc pana se albesc. Se intorc si se lasa 20 de secunde, apoi se scot pe o tava.



Se pune pe foc, o cratita cu apa fiarta si sare. Se pregateste si un vas mare cu apa rece. Pe rand, se blanseaza legumele: fasolea 2 minute, apoi se scoate cu o paleta si se pune in apa rece, mange tout 1,30 minute la fel, spanacul 30 de secunde si la fel, in apa rece. Se scurg legumele de apa si, pe rand, se trag in tigaie cate 30 de secunde fiecare, cu putin ulei. La sfarsit, se prajesc la foc rapid semintele intr-o tigaie fara ulei, apoi se adauga spanacul si un strop de ulei, se amesteca timp de 20 de secunde.



Sosul: Untul se pune din timp, la caldura sa se inmoaie, astfel incat se poate amesteca cu patrunjel tocat, usturoi pisat, sare, piper, suc de lamaie. Se amesteca si se lasa sa se intareasca partial, in frigider, apoi se modeleaza in forma de baton de grosimea unui carnat, in folie de plastic. Se da la frigider pana in momentul servirii.



Servire: Pe o farfurie calda, se asaza pestele fierbinte cu pielea in sus, care trebuie sa fie crocanta. Alaturi, se asaza legumele blansate, asezonate, crocante si peste peste, se asaza felii din sosul de unt si felii de lamaie, daca mai este nevoie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sea Bass (biban de mare ) la tigaie, cu legume si sos de unt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
File de pangasius cu sos alb

File de pangasius cu sos alb

Pestele se tamponeaza cu prosop de hartie pentru a elimina surplusul de apa. Apoi il condimentam

2 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu peste
Creveti in usturoi cu garnitura de ardei

Creveti in usturoi cu garnitura de ardei

Faina, sarea si boiaua de ardei se amesteca si se trec crevetii prin aceasta combinatie fiind prajiti

6 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • pt. 6 portii:
  • 6 fileuri de biban
  • 1 kg baby spanac 
  •  150 gr mange tout
  • 150 gr fasole verde frantuzeasca
  • 100 ml ulei vegetal
  • sare de mare sau grunjoasa
  • piper
  • pt. sos:
  • 200 gr unt 
  • 1 lg patrunjel verde tocat 
  • 1 catel de usturoi pisat
  • 1 lg suc de lamaie
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de paviasi
Placinta Dobrogeana

Placinta Dobrogeana

Nu am o reteta proprizisa a placintei ci un mod de preparare,pentru ca nu avem fiecare din noi,tavi

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Pui taranesc

Pui taranesc

Pentru acest preparat avem nevoie de oale de lut sau yena, pentru gratinat,se poate prepara si intr

3 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Fructe  caramel

Fructe caramel

Toate fructele pe care le puteti gasi,inclusiv fructe exotice si din compoturi,se taie cuburi mari.Intr

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Scoici cu garnitura de spaghete