Sea Bass (biban de mare ) la tigaie, cu legume si sos de unt

Fileurile de biban se usuca pe un servet.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Sea Bass (biban de mare ) la tigaie, cu legume si sos de unt

Ingrediente

  • pt. 6 portii:
  • 6 fileuri de biban
  • 1 kg baby spanac
  • 150 gr mange tout
  • 150 gr fasole verde frantuzeasca
  • 100 ml ulei vegetal
  • sare de mare sau grunjoasa
  • piper
  • pt. sos:
  • 200 gr unt
  • 1 lg patrunjel verde tocat
  • 1 catel de usturoi pisat
  • 1 lg suc de lamaie
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Fileurile de biban se usuca pe un servet. Se infierbanta o tigaie, cu ulei putin in care se adauga sare de mare din belsug. Fileurile se asaza in ulei, cu pielea in jos si se prajesc pana se albesc. Se intorc si se lasa 20 de secunde, apoi se scot pe o tava.

Se pune pe foc, o cratita cu apa fiarta si sare. Se pregateste si un vas mare cu apa rece. Pe rand, se blanseaza legumele: fasolea 2 minute, apoi se scoate cu o paleta si se pune in apa rece, mange tout 1,30 minute la fel, spanacul 30 de secunde si la fel, in apa rece. Se scurg legumele de apa si, pe rand, se trag in tigaie cate 30 de secunde fiecare, cu putin ulei. La sfarsit, se prajesc la foc rapid semintele intr-o tigaie fara ulei, apoi se adauga spanacul si un strop de ulei, se amesteca timp de 20 de secunde.

Sosul: Untul se pune din timp, la caldura sa se inmoaie, astfel incat se poate amesteca cu patrunjel tocat, usturoi pisat, sare, piper, suc de lamaie. Se amesteca si se lasa sa se intareasca partial, in frigider, apoi se modeleaza in forma de baton de grosimea unui carnat, in folie de plastic. Se da la frigider pana in momentul servirii.

Servire: Pe o farfurie calda, se asaza pestele fierbinte cu pielea in sus, care trebuie sa fie crocanta. Alaturi, se asaza legumele blansate, asezonate, crocante si peste peste, se asaza felii din sosul de unt si felii de lamaie, daca mai este nevoie.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor