autor:

Dachman Laura

» » , , , , Dulciuri diverse, Inghetate, Prajituri, Spume si creme dulci, Torturi

Semifreddo cu migdale

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 august 2009

Ingrediente
•4 albusuri, •1 ceasca zahar pudra, cernut, •300 ml frisca lichida, •100 ml smantana, •100 gr migdale macinate, usor prajite, •2 linguri lichior de migdale, •2 lingurite esenta de migdale, •100 gr fulgi de migdale, usor prajiti

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

9 voturi

Mod de preparare

1. Infasoara complet cu folie de plastic o tava dreptunghiulara si adanca, astfel incat folia sa atarne pe margini.
2. Bate albusurile pana ce devin ca spuma.Adauga 3 linguri de zahar pudra si bate-le pana ce devin tari.Intr-un alt bol, bate putin, cu mixerul, frisca.Redu viteza mixerului, adauga zaharul ramas, smantana , migdalele macinate, lichiorul si esenta de migdale si amesteca.Adauga o lingura plina din compozitie in albusuri si amesteca usor.Adauga albusurile, in 2 transe, in compozitia cu migdale, amestecand dupa fiecare adaugare.Toarna amestecul obtinut in tava pregatita, acopera-lcu folie si da-l la congelator pentru cel putin 4 ore.Inainte de a-l taia, presara deasupra fulgi de migdale, apasandu-i usor.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati blogul http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Semifreddo cu migdale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu pepene galben

Tort cu pepene galben

In primul rand se taie din pepene doua felii subtiri, se scot forme diferite cu catere, se pun pe

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Torturi
Cheesecake ciocolatos

Cheesecake ciocolatos

Macinam biscuitii in robotul de bucatarie,adaugam untul topit mixam pt a amesteca bine totul,asezam

5 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    elise (Chef de cuisine):

    Este de fapt o inghetata delicioasa si rapida. Eu am pus nuci in loc de migdale, am renuntat la lichior, am pastrat doar esenta de migdale. Este minunata!

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iunie 2010

    O bunatate !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

    O reteta minunata,racoritoare si ...de salvat

  • Fara foto

    ana , 13 martie 2010

    fain

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2009

      Felicitari Laura.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2009

      E foarte buna, nu prea sunt pe la noi fulgi de migdale, nici chiar migdale, ori nu am dat peste ele. Arata minunat!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 21 august 2009

      Waw, waw!! Buuun.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Ft buna reteta, frumos expusa!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Draga Laura, ai o prezentare de nota 10 cu felicitari.Toate torturile tale sunt foarte frumoase(atunci cand pot sa le vad,iti multumesc ca ai pus prima poza cu produsul finit sa vad si eu).Torturile tale sunt cele mai frumoase si sunt sigura si cele mai gustoase.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

9 voturi

Ingrediente

  • •4 albusuri
  • •1 ceasca zahar pudra
  • cernut
  • •300 ml frisca lichida
  • •100 ml smantana
  • •100 gr migdale macinate
  • usor prajite
  • •2 linguri lichior de migdale
  • •2 lingurite esenta de migdale
  • •100 gr fulgi de migdale
  • usor prajiti

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort de fructe