autor:

Dachman Laura

» » , , , , Dulciuri diverse, Inghetate, Prajituri, Spume si creme dulci, Torturi

Semifreddo cu migdale

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 august 2009

Ingrediente
•4 albusuri, •1 ceasca zahar pudra, cernut, •300 ml frisca lichida, •100 ml smantana, •100 gr migdale macinate, usor prajite, •2 linguri lichior de migdale, •2 lingurite esenta de migdale, •100 gr fulgi de migdale, usor prajiti

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

9 voturi

Mod de preparare

1. Infasoara complet cu folie de plastic o tava dreptunghiulara si adanca, astfel incat folia sa atarne pe margini.
2. Bate albusurile pana ce devin ca spuma.Adauga 3 linguri de zahar pudra si bate-le pana ce devin tari.Intr-un alt bol, bate putin, cu mixerul, frisca.Redu viteza mixerului, adauga zaharul ramas, smantana , migdalele macinate, lichiorul si esenta de migdale si amesteca.Adauga o lingura plina din compozitie in albusuri si amesteca usor.Adauga albusurile, in 2 transe, in compozitia cu migdale, amestecand dupa fiecare adaugare.Toarna amestecul obtinut in tava pregatita, acopera-lcu folie si da-l la congelator pentru cel putin 4 ore.Inainte de a-l taia, presara deasupra fulgi de migdale, apasandu-i usor.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati blogul http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Semifreddo cu migdale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

5.6L Digital TimeSelect

- 14 %
699.99 lei
599.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • elise (Chef de cuisine):

    Este de fapt o inghetata delicioasa si rapida. Eu am pus nuci in loc de migdale, am renuntat la lichior, am pastrat doar esenta de migdale. Este minunata!

  • 8 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iunie 2010

    O bunatate !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

    O reteta minunata,racoritoare si ...de salvat

  • ana , 13 martie 2010

    fain

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2009

      Felicitari Laura.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2009

      E foarte buna, nu prea sunt pe la noi fulgi de migdale, nici chiar migdale, ori nu am dat peste ele. Arata minunat!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 21 august 2009

      Waw, waw!! Buuun.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Ft buna reteta, frumos expusa!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Draga Laura, ai o prezentare de nota 10 cu felicitari.Toate torturile tale sunt foarte frumoase(atunci cand pot sa le vad,iti multumesc ca ai pus prima poza cu produsul finit sa vad si eu).Torturile tale sunt cele mai frumoase si sunt sigura si cele mai gustoase.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

9 voturi

Ingrediente

  • •4 albusuri
  • •1 ceasca zahar pudra
  • cernut
  • •300 ml frisca lichida
  • •100 ml smantana
  • •100 gr migdale macinate
  • usor prajite
  • •2 linguri lichior de migdale
  • •2 lingurite esenta de migdale
  • •100 gr fulgi de migdale
  • usor prajiti

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    9 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

20 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort cu nuca de cocos si zmeura