autor:

Gabriella Kassas

» » Dulciuri diverse

Semilune cu lamaie(prajituri cu lamaie)

Autor: Gabriella Kassas (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabriella Kassas (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 aprilie 2009

Ingrediente
150 g untura, 300-350 g zahar, 6 oua, 300g faina, 1 praf de copt, 2 lamai, 1 varf dew cutit de sare, zahar vanilat, 1 pahar cu miez de nuca, 10 cubulete de zahar cubic, 50 g ciocolata amaruie

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

3 voturi

Mod de preparare

Se freaca untura(eu uneori pun 200g unt in loc de untura,dar e mai pufoasa cu untura)pana devine spumoasa.se adauga zaharul,zaharul vanilat,sarea,ouale pe rand,coaja rasa si sucul de la cele doua lamai(ca la maioneza,ca sa nu se taie),faina amestecata cu praful de copt si cernuta.coca trebuie sa fie de consistenta une smantani groase.
intr-o tava unsa si tapetata se toarna coca,se niveleaza cu o spatula,iar deasupra se presara zaharul cubic zdrobit,nucile taiate nu foarte marunt si ciocolata taiata bucatele.
se coace in cuptor la foc mijlociu cam 30/40 minute.

de indata ce o sa mai am putin timp va voi scrie si reteta de tarta cu lamaie si cea de placinta cu lamaie.
intereseaza pe cineva???
(mie imi place sa fac prajitura cu lamaie cum am pus in poze!sa-mi spuneti daca va place)
Daca ti-a placut reteta noastra "Semilune cu lamaie(prajituri cu lamaie)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Dulceata de dovlecei

Dulceata de dovlecei

Se spala dovleceii (fie ei tineri sau mai batrani), se curata de coaja si se taie cubulete cat mai

4 voturi    3 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Biscuitit fragezi cu finetti

Biscuitit fragezi cu finetti

Cei mai indragiti biscotti facuti de mine, moi si deliciosi. Nu lasati foarte mult la cuptor doar

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Dayonara

    Dayonara (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

    Mmm.. arata foarte bine! Ce ai pus deasupra pentru a fi de culori diferite? (diverse tipuri de gem/dulceata, sau ce?)

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 mai 2009

    Ce bine arata!!!!

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

3 voturi

Ingrediente

  • 150 g untura
  • 300-350 g zahar
  • 6 oua
  • 300g faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lamai
  • 1 varf dew cutit de sare
  • zahar vanilat
  • 1 pahar cu miez de nuca
  • 10 cubulete de zahar cubic
  • 50 g ciocolata amaruie

Raporteaza reteta

Retete
de Gabriella Kassas
Pizza Calzone(reteta unica italieneasca)

Pizza Calzone(reteta unica italieneasca)

Din faina, drojdie, 600 ml apa calduta, sarea si 80 ml ulei se face un aluat care se lasa apoi 30

31 voturi    4 comentarii
1h
Paste si pizza
Tarte cu lamaie

Tarte cu lamaie

Se face un aluat care se lasa la frigider jumatate de ora. Intr-un bol se pun 7 oua, 5 galbenusuri.zeama

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Oua umplute picante

Oua umplute picante

Se fierb ouale tari;dupa ce s-au racit,se curata,se taie in doua in lat,ca niste paharele.Se scoate

2 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive cu oua

Dayonara (Chef de cuisine)

Mmm.. arata foarte bine! Ce ai pus deasupra pentru a fi de culori diferite? (diverse tipuri de gem/dulceata, sau ce?)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinta cu mere, nuci si aluat cu vin Placinta cu mere, nuci si aluat cu vin

Pentru umplutură: eu am avut merele deja pregătite, aşadar le-am scos din congelator şi le-am lăsat la temperatura camerei să

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Budinca de lapte cu Agar agar Budinca de lapte cu Agar agar

Punem apa cu agar agar, intr-o oala, pe foc. Amestecam bine si lasam sa fiarba, dupa ce incepe sa fiarba, punem si lingura de sirop

0 voturi    0 comentarii
45 min
Budinci
Pere in sos de vin