autor:

Alexandrina

» » , , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post

Sfeclă coaptă cu sos scordolea

Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 august 2012

Ingrediente
2 sfecle potrivite (ale mele au fost lunguiete), coapte,, 4 felii de paine inmuiate in putina supa/apa calduta,, 100 g nuci macinate, 2-3 catei de usturoi, zeama de lamaie, ulei

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Am blenduit painea stoarsa bine si cateii de usturoi, am amestecat cu nuca si usturoiul, am adaugat zeama de lamaie, putina sare. Am inceput sa adaug uleiul, putin cate putin, ca la maioneza; dupa fiecare lingura de ulei am mixat bine, pentru incorporare. Cand crema a devenit pufoasa, cremoasa, am pus mixerul deoparte.
Sfecla am taiat-o felii; pe fiecare felie de sfecla am asezat cate o lingura de sos, am suprapus cate 3-4 felii unse si am ornat cu putina crema.
P.S. Reteta am vazut-o la Cireasa de pe tort, preparata de Horia Varlan.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sfeclă coaptă cu sos scordolea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Stoemp de legume

Stoemp de legume

Eu l-am facut fara ceapa dar va postez reteta originala cu ceapa. In cazul in care o doriti fara,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de post
FASOLE VERDE CU SOS DE MAIONEZA

FASOLE VERDE CU SOS DE MAIONEZA

Fasolea se curata,se spala,se fierbe in apa rece sau in baie de aburi si se taie in cubulete potrivite.Se

42 voturi    10 comentarii
30 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2018

    Va multumesc frumos!!

  • Fara foto

    lidia , 05 aprilie 2018

    sunteti bravo...super...va admir

  • Fara foto

    Elena Boruga , 25 februarie 2015

    Delicios si sanatos!

    • In bucataria vesela

      In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2012

      nu sunt prietena cu sfecla...de cate ori o cumpar o arunc....arata tare frumos, poate il conving pe sot in toamna asta sa incercam

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2012

      Cand am vazut fotografia am avut impresia ca este o prajitura. Cred ca este delicioasa,abia astept sa o incerc si eu !

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 31 august 2012

      Arata minunat, iar sfecla coapta este delicioasa !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 31 august 2012

      Mmmmmmmmm, Alexandrina, cat e de tentanta reteta ta! Am crezut ca e un desert cand am vazut imaginea. Gatesc si eu sfecla, insa, reteta mea este clasica, fara sos.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 2 sfecle potrivite (ale mele au fost lunguiete)
  • coapte,
  • 4 felii de paine inmuiate in putina supa/apa calduta,
  • 100 g nuci macinate
  • 2-3 catei de usturoi
  • zeama de lamaie
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Alexandrina
Prajitura cu foi din suc de rosii

Prajitura cu foi din suc de rosii

Pentru foi se amesteca bine ingredientele si se framanta un aluat, care se imparte in 4 (mie mi-au

53 voturi    13 comentarii
1h
Retete de post
PrajituraMimoza

PrajituraMimoza

Foi: Se pun la fiert (bain-marie) 50g margarina/unt, 1 ou, 4 linguri lapte, 2 linguri miere, 150g

10 voturi    10 comentarii
1h
Prajituri
Salata cu peste afumat

Salata cu peste afumat

Fileurile de peste se taie bucatele, peste ele se adauga ceapa rosie, taiata julienne, gogosarul

2 voturi    10 comentarii
20 min
Salate cu peste

Alexandrina (Chef de cuisine)

Va multumesc frumos!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Placinta cu dovleac Placinta cu dovleac

Aluatul: Se pun toate ingredientele intr-un castron, se incorporeaza faina cat cuprinde si amestecam bine sa nu se mai lipeasca de

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu ciocolata (GlutenFree) Briose cu ciocolata (GlutenFree)

Mod de preparare: 1. Încălzește cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Într-un vas pune făina fără gluten, bicarbonatul,

1 vot    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Salata de orez