Acesta este un sote. Se alege sfecla rosie, se fierbe sau se coace in cuptor, se curata de coaja si se taie fie ca taiteii, fie cuburi. se pune intr-o cratita impreuna cu untul fierbinte, 2-3 linguri de apa, zaharul si sarea. Se acopera si se lasa sa farba inabusit timp de 10-15 min. Se adauga smantana si otetul si se lasa sa fiarba incet pana cade zeama. Nu se amesteca cu lingura. Se scutura cratita din cand in cand. Se poate servi ca atare si ca garnitura la friptura sau chiftele prajite.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii