autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Sfecla la cuptor cu sos de hrean si marar

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 cartofi nefainosi (a circa 150 g fiecare),, 8 sfecle mici (in total 1 kg), , 2-3 lingurite chimen, , 2-3 linguri sare grunjoasa, , 2 linguri ulei, , 1 legatura marar, , 400 g smantana, , 450 g iaurt, , 4-5 lingurite hrean (gata preparat), , sare, , piper, , zahar.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Se spala sfecla si, uda, se presara cu putin chimen si sare grunjoasa, dupa care se infasoara in folie de aluminiu si se asaza intr-o tava unsa. Printre sfecle se pun cartofii bine spalati, se presara si ei cu sare si chimen si se baga la cuptor. Se lasa sa se patrunda circa o ora si un sfert la 200°C (se incearca daca sunt gata cu varful unui cutit). Legumele coapte se servesc cu un sos preparat din smantana si iaurt, in care se incorporeaza hreanul, mararul tocat, sare, piper si zahar si se amesteca bine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sfecla la cuptor cu sos de hrean si marar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Legume gratinate

Legume gratinate

Punem apa la fiert intr-o oala si oparim 5’ buchetele de conopida, apoi le scoatem pe o farfurie,

12 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta tatin cu rosii

Tarta tatin cu rosii

Rosiile se taie in doua. Aprindeti cuptorul, foc mediu.Taiati si ajustati foietajul la vasul in care

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 august 2010

    Cred ca este o bunatate !

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2009

    Cred ca este o reteta foarte buna si am sa fac si eu la fel.Eu de obicei fac sfecla coapta cu hrean,traditionala salata.am sa fac si eu ca dvs si cred ca este super buna.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 cartofi nefainosi (a circa 150 g fiecare),
  • 8 sfecle mici (in total 1 kg)
  • 2-3 lingurite chimen
  • 2-3 linguri sare grunjoasa
  • 2 linguri ulei
  • 1 legatura marar
  • 400 g smantana
  • 450 g iaurt
  • 4-5 lingurite hrean (gata preparat)
  • sare
  • piper
  • zahar.

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita de carne cu legume si piure de cartofi Tocanita de carne cu legume si piure de cartofi

Carnea o spalam bine si o taiem bucatele potrivite, eliminand toate fibrele si grasimea in exces. In tigaia in care vom gati incalzim

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pulpite de pui cu mancarica de stevie si leurda Pulpite de pui cu mancarica de stevie si leurda

Intr-un vas cu capac punem usturoiul trecut prin presa, uleiul de masline, vinul, zeama de lamaie, boiaua, sarea si piperul. Le amestecam

1 vot    0 comentarii
50 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Gogosari in sos de bulion si mustar:)