Sfecla la cuptor cu sos de hrean si marar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 cartofi nefainosi (a circa 150 g fiecare),
  • 8 sfecle mici (in total 1 kg),
  • 2-3 lingurite chimen,
  • 2-3 linguri sare grunjoasa,
  • 2 linguri ulei,
  • 1 legatura marar,
  • 400 g smantana,
  • 450 g iaurt,
  • 4-5 lingurite hrean (gata preparat),
  • sare,
  • piper,
  • zahar.

Mod de preparare

Se spala sfecla si, uda, se presara cu putin chimen si sare grunjoasa, dupa care se infasoara in folie de aluminiu si se asaza intr-o tava unsa. Printre sfecle se pun cartofii bine spalati, se presara si ei cu sare si chimen si se baga la cuptor. Se lasa sa se patrunda circa o ora si un sfert la 200°C (se incearca daca sunt gata cu varful unui cutit). Legumele coapte se servesc cu un sos preparat din smantana si iaurt, in care se incorporeaza hreanul, mararul tocat, sare, piper si zahar si se amesteca bine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de toamna cu mere si gutui

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui
Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.

Sarmale cu varza dulce in vas de lut
Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise