autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Sfecla la cuptor cu sos de hrean si marar

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 cartofi nefainosi (a circa 150 g fiecare),, 8 sfecle mici (in total 1 kg), , 2-3 lingurite chimen, , 2-3 linguri sare grunjoasa, , 2 linguri ulei, , 1 legatura marar, , 400 g smantana, , 450 g iaurt, , 4-5 lingurite hrean (gata preparat), , sare, , piper, , zahar.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Se spala sfecla si, uda, se presara cu putin chimen si sare grunjoasa, dupa care se infasoara in folie de aluminiu si se asaza intr-o tava unsa. Printre sfecle se pun cartofii bine spalati, se presara si ei cu sare si chimen si se baga la cuptor. Se lasa sa se patrunda circa o ora si un sfert la 200°C (se incearca daca sunt gata cu varful unui cutit). Legumele coapte se servesc cu un sos preparat din smantana si iaurt, in care se incorporeaza hreanul, mararul tocat, sare, piper si zahar si se amesteca bine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sfecla la cuptor cu sos de hrean si marar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi copti pe gratar

Cartofi copti pe gratar

Cartofii se curata de coaja si se pun pe gratarul de aragaz, pana capata o usoara culoare aurie si

4 voturi    6 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie, dupa care se adauga baconul

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 august 2010

    Cred ca este o bunatate !

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2009

    Cred ca este o reteta foarte buna si am sa fac si eu la fel.Eu de obicei fac sfecla coapta cu hrean,traditionala salata.am sa fac si eu ca dvs si cred ca este super buna.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 cartofi nefainosi (a circa 150 g fiecare),
  • 8 sfecle mici (in total 1 kg)
  • 2-3 lingurite chimen
  • 2-3 linguri sare grunjoasa
  • 2 linguri ulei
  • 1 legatura marar
  • 400 g smantana
  • 450 g iaurt
  • 4-5 lingurite hrean (gata preparat)
  • sare
  • piper
  • zahar.

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Placinta cu carne Placinta cu carne

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se adauga untul la temperatura camerei,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Pui Puttanesca Pui Puttanesca

Condimentam carnea cu sare si piper. O prajim in tigaia cu ulei incins pana cand este facuta aproape de tot. Scoatem carnea si o pastram

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Mincare de varza cruda