autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Sfecla la cuptor cu sos de hrean si marar

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 cartofi nefainosi (a circa 150 g fiecare),, 8 sfecle mici (in total 1 kg), , 2-3 lingurite chimen, , 2-3 linguri sare grunjoasa, , 2 linguri ulei, , 1 legatura marar, , 400 g smantana, , 450 g iaurt, , 4-5 lingurite hrean (gata preparat), , sare, , piper, , zahar.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Se spala sfecla si, uda, se presara cu putin chimen si sare grunjoasa, dupa care se infasoara in folie de aluminiu si se asaza intr-o tava unsa. Printre sfecle se pun cartofii bine spalati, se presara si ei cu sare si chimen si se baga la cuptor. Se lasa sa se patrunda circa o ora si un sfert la 200°C (se incearca daca sunt gata cu varful unui cutit). Legumele coapte se servesc cu un sos preparat din smantana si iaurt, in care se incorporeaza hreanul, mararul tocat, sare, piper si zahar si se amesteca bine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sfecla la cuptor cu sos de hrean si marar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac pe pat de cartofi noi cu ochiuri la cuptor

Spanac pe pat de cartofi noi cu ochiuri la cuptor

Curatati spanacul de codite si apoi spălaţi frunzele sub jet de apă.Puneti apa la fiert si daţi-i

3 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita de ceapa cu ficat de vitel

Tocanita de ceapa cu ficat de vitel

Spalam si curatam ficatul de pielite. Il taiem bucatele pe care le punem in lapte. Curatam si

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 august 2010

    Cred ca este o bunatate !

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2009

    Cred ca este o reteta foarte buna si am sa fac si eu la fel.Eu de obicei fac sfecla coapta cu hrean,traditionala salata.am sa fac si eu ca dvs si cred ca este super buna.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 cartofi nefainosi (a circa 150 g fiecare),
  • 8 sfecle mici (in total 1 kg)
  • 2-3 lingurite chimen
  • 2-3 linguri sare grunjoasa
  • 2 linguri ulei
  • 1 legatura marar
  • 400 g smantana
  • 450 g iaurt
  • 4-5 lingurite hrean (gata preparat)
  • sare
  • piper
  • zahar.

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Cartofi Hasselback