autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Sfecla la cuptor cu sos de hrean si marar

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 cartofi nefainosi (a circa 150 g fiecare),, 8 sfecle mici (in total 1 kg), , 2-3 lingurite chimen, , 2-3 linguri sare grunjoasa, , 2 linguri ulei, , 1 legatura marar, , 400 g smantana, , 450 g iaurt, , 4-5 lingurite hrean (gata preparat), , sare, , piper, , zahar.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Se spala sfecla si, uda, se presara cu putin chimen si sare grunjoasa, dupa care se infasoara in folie de aluminiu si se asaza intr-o tava unsa. Printre sfecle se pun cartofii bine spalati, se presara si ei cu sare si chimen si se baga la cuptor. Se lasa sa se patrunda circa o ora si un sfert la 200°C (se incearca daca sunt gata cu varful unui cutit). Legumele coapte se servesc cu un sos preparat din smantana si iaurt, in care se incorporeaza hreanul, mararul tocat, sare, piper si zahar si se amesteca bine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sfecla la cuptor cu sos de hrean si marar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pui la cuptor pe pat de legume

Pui la cuptor pe pat de legume

Aceasta mâncare este de sezon, după cum vedeți, sunt majoritatea legumelor pe care le găsim

28 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete umplute cu pui

Vinete umplute cu pui

Se taie vinetele in jumatate,pe lung,se cresteaza usor cu cutitul si se condimenteaza cu sare si

30 voturi    13 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 august 2010

    Cred ca este o bunatate !

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2009

    Cred ca este o reteta foarte buna si am sa fac si eu la fel.Eu de obicei fac sfecla coapta cu hrean,traditionala salata.am sa fac si eu ca dvs si cred ca este super buna.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 cartofi nefainosi (a circa 150 g fiecare),
  • 8 sfecle mici (in total 1 kg)
  • 2-3 lingurite chimen
  • 2-3 linguri sare grunjoasa
  • 2 linguri ulei
  • 1 legatura marar
  • 400 g smantana
  • 450 g iaurt
  • 4-5 lingurite hrean (gata preparat)
  • sare
  • piper
  • zahar.

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Se coc ardeii pe o plita, se curata de coaja, se scot samburii si cotorul in asa fel incat sa ne ramana cat mai intreg ardeiul. Cotorul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Sarmale in dovleac Sarmale in dovleac

La dovleac aveti ceva de muncit si va trebuie ceva muschi, avand in vedere ca dovleacul este destul de greu...asa ca am cerut ajutorul

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Spanac cu ou