Shaorma... cu sănătate! :)

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Shaorma... cu sănătate! :)

Ingrediente

  • o lipie
  • două frunze de salată verde
  • o mână de baby spanac
  • trei felii dintr-o roșie
  • câteva fâșii de ardei gras
  • două ridichi tăiate felii
  • câteva felii de castraveți proaspeți
  • o ciupercă potrivită sau câteva mai mici
  • o felie de piept de pui
  • sare de Himalaya
  • vegeta
  • OPȚIONAL - o linguriță cu semințe de in
  • - o jumătate de linguriță cu chimen negru
  • - o linguriță cu semințe de câepă
  • cremă de brânză degresată, preparată acasă după bunul plac ( eu am pregătit două feluri: una cu ceapă verde și mărar, iar alta cu hrean și usturoi )

Mod de preparare

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi am aranjat salata și spanacul deasupra ( eu le-am spălat și le-am dat prin centrifuga pentru verdețuri ). Am continuat cu feliile de castraveți, fâșiile de ardei gras, ciupercile, roșiile iar la final feliile de ridichi.

Nu am uitat de pieptul de pui pe care l-am condimentat cu sare de Hinalaya și vegeta pregătită vara trecută. :) L-am înăbușit în tigaia acoperită. ATENȚIE: fără adaos de grăsime. Legumele care alcătuiesc vegeta s-au hidratat datorită aburului și au dat culoare și un gust deosebit cărnii. Nu recomand vegeta din comerț.

Am îndoit marginea inferioară a lipiei, apoi am rulat-o împreună cu folia de aluminiu. Simplu și rapid. O porție echilibrată de vitamine pentru un a start al zilei excelent.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise