autor:

Anca E. Voicu

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Shaorma de casa

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 martie 2015

Ingrediente
Pentru Lipii:, 2 lingurite garant pentru aluaturi dospite, 150 g faina, 100 ml apa, 1/2 lingurita sare, 1 lingura ulei, , Pentru shaorma:, putina maioneza, 1 rosie, Cateva frunze de salata, Cateva frunze de ceapa verde, 2 cartofi prajiti, 2 copanele de pui gatit la cuptor taiat felii, Piper mozaic, Si orice mai doriti, eu am pus si masline si ketchup dulce

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

3 voturi

Mod de preparare

Nr. de portii: 4.



Se dau la cuptor copanele de pui intr-o tava cu ulei, putina apa si condimente dupa gust, eu am folosit sare si piper. Se lasa la foc potrivit pana se patrund bine.



Intre timp, se prajesc cartofii.



Se pregatesc lipiile: se pune faina cu garantul intr-un castronel si se amesteca impreuna cu sarea. Se face o adancitura si se adauga apa. Se framanta ca pe un aluat de paine. Daca nu aveti garant, folositi drojdie.

Nu se lasa la crescut.

Se taie aluatul in 4 portii si se intinde fiecare lipie cu sucitorul cat mai subtire.



Intr-o tigaie teflonata incinsa, fara ulei, se prajeste fiecare lipie cate 1 minut pe fiecare parte. Se scoate pe o farfurie si se acopera cu un prosop de bucatarie, sa nu se intareasca.



Asezonati rosiile cu putina sare si piper mozaic, pentru a le da mai multa savoare. Puteti pune apoi toate ingredientele pe care doriti sa le folositi ca umplutura pentru shaorma pe farfurie, astfel incat fiecare sa-si umple lipia cu ce-i place.





Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Shaorma de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Shaorma de casa

Shaorma de casa

Cele doua pulpe de pui se prajesc la gratar sau in ceaun. Dupa ce sunt gata, se curata de pe os si

22 voturi    4 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu carne
Shaorma in casa

Shaorma in casa

Am pregatit carnea in ulei de masline cu condimente foarte vechi si puternice ca aroma, le-am perpelit

20 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru Lipii:
  • 2 lingurite garant pentru aluaturi dospite
  • 150 g faina
  • 100 ml apa
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura ulei
  • Pentru shaorma:
  • putina maioneza
  • 1 rosie
  • Cateva frunze de salata
  • Cateva frunze de ceapa verde
  • 2 cartofi prajiti
  • 2 copanele de pui gatit la cuptor taiat felii
  • Piper mozaic
  • Si orice mai doriti
  • eu am pus si masline si ketchup dulce

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

7 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    0 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancarica de vara cu copanele Mancarica de vara cu copanele

Pulpele se curata si se spala, apoi se cresteaza, dupa care se pun in tigaie cu putin ulei sa se rumeneasca. Legumele curatate si spalate,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Ficatei de pui cu mazare Ficatei de pui cu mazare

Se spala ficateii si se taie in cuburi. Se incinge uleiul intr-o cratita mica. Se soteaza ficateii in uleiul incins, iar dupa ce se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
Tocana de vinete cu orez ( de post )