Ingrediente
Este o supã foarte gustoasã in care placinţelele umplute cu carne se fierb intr-o supã de iaurt.Gustul deosebit este dat de combinatia usturoi-coriandru., Avem nevoie de:, 1 canã carne de vita macinatã, 1 canã ceapã tãiatã mãrunt, ¼ canã seminţe de pin, ½ canã margarinã, 1 linguriţã sare, ¼ linguriţã piper, 6 cãţei de usturoi, ½ canã coriandru verde tãiat mãrunt, 1 ½ cãni fãina, ½ canã apã rece
Dificultate: Medie | Timp: 2h 30 min
23 voturi
Mod de preparare
Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã, 1 linguriţã sare si ½ canã apã rece.
Se frãmânta uşor şi se întinde o foaie subţire de ½ cm pe planşeta pudratã cu fainã.
Prepararea umpluturii de carne
Se cãlesc puţin în ulei ceapa , carnea si seminţele de pin; se adaugã sare şi piper.
Se taie din foaie cercuri de cca 3cm diametru.
Se pune o linguriţã de umpluturã de carne pe fiecare şi se strâng sub forma de semicerc având grijâ sã inchidem bine marginile.
Se unesc apoi capetele semicercului, astfel încât sã formeze un melc.
Se aseazã într-o tavã şi se dau la cuptor la foc mic sã se rumeneascã 15 minute.
Supa de iaurt
4 cãni de iaurt
2 cãni de apã
2-3 linguriţe de fainã sau amidon de porumb
Se amestecã bine in mixer şi se pune la fiert.
Când supa fierbe se adaugã placinţelele cu carne și se fierb pânã aluatul este fiert, cca 10 minute.
Se frige usturoiul tãiat mãrunt în margarinã pâna ia culoare aurie, se adaugã coriandrul verde tãiat mãrunt şi se mai lasã 2-3 minute pentru a da aromã usturoiului.Se adaugã la supa de iaurt şi se lasã sã mai dea 2-3 clocote.
Se poate folosi in loc de iaurt obisnuit un iaurt solid, “jameed”; se cumpara bulgari solizi de iaurt si se pun la inmuiat in apa calduta ; se pun in mixer cu apa si se obtine un iaurt lichid mai gros.
In acest caz nu se adauga usturoi si coriandru.
Pofta buna!
jsabrina (Chef de cuisine) , 20 martie 2010
Honey ai votul meu ! Felicitari arata uimitor !
Alice85 (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010
Interesanta reteta,,superr buna.merita incercata.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010
Ma tenteaza, chiar vreau sa o testez.
Sidy (Chef de cuisine) , 14 februarie 2010
Foarte interesanta reteta asta...zau ca as testa-o si eu dar...la noi nu se prea mananca pastele fainoase ( nu le place- numai mie imi plac) Si supa aia de iaurt trebuie sa fie delicioasa.... Bravo Miha...mai asteptam retete din astea bune....
marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010
foarte interesanta reteta ,aduce cu ravioli la italieni;dar cred ca e foarte buna cu supa ;felicitari
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010
Draga Costy, Si eu pregatesc aceasta supa doar in ziua mea libera.Cere mai multa munca, dar rezultatul merita oboseala. Multumesc pentru comentariu. Mihaela
costy1969 (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010
reteta este interesanta,dar cam laborioasa.am sa o prepar cand sunt in concediu.oricum felicitari.am salvat-o.
Doina Varga (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010
Foarte interesanta reteta, draga Mihaela si foarte frumos prezentata. Felicitari.
husni (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010
Felicitari,Mihaela ! Delicioas acest fel de mincare. De mult n-am facut...............mi-ai amintit. Dar eu fac "susbsbarac" putin diferit.
lumi (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010
si eu am preparat aceste gogosele cu carne pt orice fel de supa
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010
Foarte iteresanta reteta. Am sa o testez. Fac si eu aceste placintele umplute cu ciuperci sau carne pe care le mancam cu unt sau smantana, iar de Ajun se servesc in ciorba de sfecla.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010
La noi in Dobrogea este la mare cautare...Imi place tare mult acest preparat.Eu il prepar un pic altfel ,dar efectul este acelasi...o bunatate...