autor:

Mihaela11

» » Mancaruri cu carne

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 24 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 24 ianuarie 2010

Ingrediente
Este o supã foarte gustoasã in care placinţelele umplute cu carne se fierb intr-o supã de iaurt.Gustul deosebit este dat de combinatia usturoi-coriandru., Avem nevoie de:, 1 canã carne de vita macinatã, 1 canã ceapã tãiatã mãrunt, ¼ canã seminţe de pin, ½ canã margarinã, 1 linguriţã sare, ¼ linguriţã piper, 6 cãţei de usturoi, ½ canã coriandru verde tãiat mãrunt, 1 ½ cãni fãina, ½ canã apã rece

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

23 voturi

Mod de preparare

Prepararea aluatului pentru placinţele
Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã, 1 linguriţã sare si ½ canã apã rece.
Se frãmânta uşor şi se întinde o foaie subţire de ½ cm pe planşeta pudratã cu fainã.
Prepararea umpluturii de carne
Se cãlesc puţin în ulei ceapa , carnea si seminţele de pin; se adaugã sare şi piper.
Se taie din foaie cercuri de cca 3cm diametru.
Se pune o linguriţã de umpluturã de carne pe fiecare şi se strâng sub forma de semicerc având grijâ sã inchidem bine marginile.
Se unesc apoi capetele semicercului, astfel încât sã formeze un melc.
Se aseazã într-o tavã şi se dau la cuptor la foc mic sã se rumeneascã 15 minute.
Supa de iaurt
4 cãni de iaurt
2 cãni de apã
2-3 linguriţe de fainã sau amidon de porumb
Se amestecã bine in mixer şi se pune la fiert.
Când supa fierbe se adaugã placinţelele cu carne și se fierb pânã aluatul este fiert, cca 10 minute.
Se frige usturoiul tãiat mãrunt în margarinã pâna ia culoare aurie, se adaugã coriandrul verde tãiat mãrunt şi se mai lasã 2-3 minute pentru a da aromã usturoiului.Se adaugã la supa de iaurt şi se lasã sã mai dea 2-3 clocote.
Se poate folosi in loc de iaurt obisnuit un iaurt solid, “jameed”; se cumpara bulgari solizi de iaurt si se pun la inmuiat in apa calduta ; se pun in mixer cu apa si se obtine un iaurt lichid mai gros.
In acest caz nu se adauga usturoi si coriandru.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Praz invelit in Sunca(Bacon)

Praz invelit in Sunca(Bacon)

Se taie prazul cam 10 bucati mai mari cam 8-10 cm, care se invelesc in sunca(bacon)se prind cu scobitori

12 voturi    2 comentarii
25 min
Mancaruri cu carne
Rulada Laura

Rulada Laura

Carnea batuta se face cu sare , piper si enibahar pe ambele parti. Pe o parte se unge cu mustar,

18 voturi    12 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

    Un deliciu;nu folosesc,pentru mincarea asta,niciodata "jamid". La mincarea asta,i se mai spune(popular),"denen-al-shaeb",adica:urechi de barbat batrin. Mincarea,asta,e f.buna.Felicitari,Mihaela,pt rabdare si maiestrie!

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 03 iulie 2010

    O bunãtate!!!aratã minunat*****

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

    Cred ca este o bunatate!

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 20 martie 2010

      Honey ai votul meu ! Felicitari arata uimitor !

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010

      Interesanta reteta,,superr buna.merita incercata.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

      Ma tenteaza, chiar vreau sa o testez.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 14 februarie 2010

      Foarte interesanta reteta asta...zau ca as testa-o si eu dar...la noi nu se prea mananca pastele fainoase ( nu le place- numai mie imi plac) Si supa aia de iaurt trebuie sa fie delicioasa.... Bravo Miha...mai asteptam retete din astea bune....

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

      foarte interesanta reteta ,aduce cu ravioli la italieni;dar cred ca e foarte buna cu supa ;felicitari

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      Draga Costy, Si eu pregatesc aceasta supa doar in ziua mea libera.Cere mai multa munca, dar rezultatul merita oboseala. Multumesc pentru comentariu. Mihaela

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

      reteta este interesanta,dar cam laborioasa.am sa o prepar cand sunt in concediu.oricum felicitari.am salvat-o.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      Foarte interesanta reteta, draga Mihaela si foarte frumos prezentata. Felicitari.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      Felicitari,Mihaela ! Delicioas acest fel de mincare. De mult n-am facut...............mi-ai amintit. Dar eu fac "susbsbarac" putin diferit.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      si eu am preparat aceste gogosele cu carne pt orice fel de supa

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      Foarte iteresanta reteta. Am sa o testez. Fac si eu aceste placintele umplute cu ciuperci sau carne pe care le mancam cu unt sau smantana, iar de Ajun se servesc in ciorba de sfecla.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      La noi in Dobrogea este la mare cautare...Imi place tare mult acest preparat.Eu il prepar un pic altfel ,dar efectul este acelasi...o bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

23 voturi

Ingrediente

  • Este o supã foarte gustoasã in care placinţelele umplute cu carne se fierb intr-o supã de iaurt.Gustul deosebit este dat de combinatia usturoi-coriandru.
  • Avem nevoie de:
  • 1 canã carne de vita macinatã
  • 1 canã ceapã tãiatã mãrunt
  • ¼ canã seminţe de pin
  • ½ canã margarinã
  • 1 linguriţã sare
  • ¼ linguriţã piper
  • 6 cãţei de usturoi
  • ½ canã coriandru verde tãiat mãrunt
  • 1 ½ cãni fãina
  • ½ canã apã rece

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu mac

Prajitura cu mac

Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor si

13 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

husni (Chef de cuisine)

Un deliciu;nu folosesc,pentru mincarea asta,niciodata "jamid". La mincarea asta,i se mai spune(popular),"denen-al-shaeb",adica:urechi de barbat batrin. Mincarea,asta,e f.buna.Felicitari,Mihaela,pt rabdare si maiestrie!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Rinichi de porc cu usturoi