autor:

gicuta

» » Dulciuri diverse

Sirop de menta

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 mai 2015

Ingrediente
200 g frunza de menta, 1kg de zahar, 2 linguri cu miere, 1 1/2 l apa, colorant alimentar verde

Dificultate: Redusa Timp: 3h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Frunzele de menta le-am spalat bine si le-am lasat la zvantat. Am pus apa si zaharul pe foc intr-o cratita . Dupa ce zaharul s-a topit, am pus menta, am acoperit cratita cu capac si am lasat 15 minute sa fiarba, pana menta si-a schimbat culoarea. Am scos frunzele de menta cu spumiera, am adaugat mierea si am lasat sa fiarba la foc mic in jur de 3 ore. Am facut testul cu picatura, ca la dulceturi. Cand a fost aproape gata, am adaugat colorant si am mai lasat cateva minute sa fiarba. Am strecurat siropul printr-o sita in care am pus un tifon, si l-am pus fierbinte in sticlele sterilizate. Le-am inchis ermetic si le-am lasat pana a doua zi acoperite cu un prosop gros , sa se raceasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de menta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Sirop de menta

Sirop de menta

Spalam frunzele si le punem la fiert pentru 45’. Oprim focul si lasam la racit de pe o zi pe alta.

23 voturi    8 comentarii
2h
Sucuri si compoturi de fructe
Galuste cu prune in sirop de menta

Galuste cu prune in sirop de menta

Prunele le spalam ,le scoatem samburii cu atentie fara sa le despicam complet si le lasam la scurs

58 voturi    29 comentarii
1h 15 min
Retete de post

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cristina G (Chef de cuisine) , 07 mai 2015

    Cred ca e delicios acest sirop: numai bun intr-o zi calduroasa!

Dificultate

Redusa

Timp

3h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 200 g frunza de menta
  • 1kg de zahar
  • 2 linguri cu miere
  • 1 1/2 l apa
  • colorant alimentar verde

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

11 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

14 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Fara foto

Cristina G (Chef de cuisine)

Cred ca e delicios acest sirop: numai bun intr-o zi calduroasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Macarons cu ciocolata