autor:

reka

» » Dulciuri diverse

Skolebröd - Chifle norvegiene pentru scolari

Autor: reka (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: reka (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 octombrie 2015

Ingrediente
pentru aluat: 500g faina, 90g unt, 50g drojdie, 80g zahar, 200ml lapte, varf de sare, 1 lingurita cardamom macinat, pentru budinca: 1 plic budinca de vanilie, 3 linguri de zahar, 350ml lapte, pentru sirop: 2 linguri de zahar pudra, 2 linguri de apa, nuca de cocos

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

1. Prima oara pregatim aluatul. In 100ml de lapte caldut punem drojdia, o lingura de zahar, un pic de faina, si punem intr-un loc calduros sa se creasca.
2. Intr-un castron incalzim laptele ramas cu untul si zaharul, pana se topeste untul. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca.
3. Intre timp pregatim faina, adaugam varful de sare, cardamomul macinat, drojdia si untul topit. Amestecam bine, pana aluatul vine jos de pe maini si punem intr-un loc calduros pentru 1 ora.
4. Pregatim budinca: fierbem praful de budinca in 350ml de lapte. O indulcim cu zaharul.
5. Impartim aluatul in 12 parti, formam 12 bilute, le apasam un pic cu mana si facem cate o gaura la mijloc cu ajutorul degetului. Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. In gaura fiecarei chifle punem cate o lingura de budinca. Le introducem in cuptorul preincalzit si le coacem in 15-20 de minute.
16. Pregatim siropul: punem apa sa se incalzeasca, adaugam zaharul pudra si amestecam pana se dizolva zaharul. Dupa ce scoatem chiflele din cuptor le ungem cu siropul de zahar si le presaram cu nuca de cocos. Este un desert ideal pentru scolari si nu numai :-).
Daca ti-a placut reteta noastra "Skolebröd - Chifle norvegiene pentru scolari" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Negresa cu mascarpone si dulce de leche

Negresa cu mascarpone si dulce de leche

Topim untul partial,apoi il mixam pana se intareste din nou. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si

1 vot    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Dulceata de prune

Dulceata de prune

Se spala bine prunele si se decojesc. Se taie in bucati mai mici, se pun intr-o cratita mare si se

1 vot    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • pentru aluat: 500g faina
  • 90g unt
  • 50g drojdie
  • 80g zahar
  • 200ml lapte
  • varf de sare
  • 1 lingurita cardamom macinat
  • pentru budinca: 1 plic budinca de vanilie
  • 3 linguri de zahar
  • 350ml lapte
  • pentru sirop: 2 linguri de zahar pudra
  • 2 linguri de apa
  • nuca de cocos

Raporteaza reteta

Retete
de reka
Gustare de Pasti

Gustare de Pasti

Este o gustare sănătoasă de Paști, copiii o să fie încântați să mănânce

15 voturi    1 comentariu
30 min
Retete de Pasti
Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi

Prima oară curătăm morcovii si-i radem pe răzătoarea fină si stoarcem zeama. Tăiem caisele

17 voturi    2 comentarii
1h 40 min
Retete de Pasti
Tort cu crema de lime

Tort cu crema de lime

Un tort ideal după masa de Pasti! Pentru blat zdrobim biscuitii si îi amestecăm cu unt

30 voturi    10 comentarii
1h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Muffins de Caipirinha