autor:

Ionutz

» » Aluaturi si Foietaje

Snacks-uri picante

Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 februarie 2013

Ingrediente
300 gr faina de grau, 1 lingura grasime de porc (osanza), 1 lingura bulion, 1 lingurita rasa de boia de ardei iute, 1 cub mic drojdie, 200 ml apa calduta, sare

Dificultate: Medie Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol se pune faina, iar in mijloc se dizolva drojdia in apa calduta si se lasa 15 minute.
Se adauga grasimea si sarea si apoi se framanta pana se obtine un aluat nelipicios.
Se imparte in doua parti egale.
Intr-o cana se amesteca bulionul cu boia apoi se combina cu una din bucatile de aluat, si se mai adauga faina pentru a nu se lipi si se framanta pana se omogenizeaza.
Se lasa la dospit 40 minute.
Pe masa de lucru tapitata cu faina se intine cate o foaie din fiecare aluat de aproximativ 5 mm, apoi cea alba se unge cu apa (pentru a face aderenta si sa nu se desfaca la copt) peste care se suprapune cea cu boia, apoi se taie in doua pe latime, si se ruleaza strans obtinandu-se doua rulouri.

Se ia un rulou si se feliaza cu un cutit foarte bine ascutit, ar trebui sa iasa cam 35 felii, suficiente pentru o tava patrata, apoi se aplatizeaza usor cu sucitorul si se aseaza in tava.

Inainte de a se da la cuptorul incins se ung cu un penson cu apa, la fel si cand se scot din cuptor.
Se coc cam 10- 15 minute, ATENTIE sa nu se rumeneasca, mai ales la a doua tava.
Daca ti-a placut reteta noastra "Snacks-uri picante" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Strudel cu visine sau cirese

Strudel cu visine sau cirese

Intr-un bol amestecam bine drojdia cu zaharul, apoi adaugam laptele, oul, esenta, sarea, 50g unt

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Turtita de post

Turtita de post

Se amesteca faina Gold Maya cu drojdia, sarea si uleiul, adaugand din cand in cand putina apa calduta. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 14 februarie 2013

    Faina reteta !!!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 februarie 2013

    Arata bine de tot.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 februarie 2013

    Foarte bine arata!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 13 februarie 2013

      Ce bine merg linga un pahar cu bere rece.....

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 februarie 2013

      Apetisante...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • 300 gr faina de grau
  • 1 lingura grasime de porc (osanza)
  • 1 lingura bulion
  • 1 lingurita rasa de boia de ardei iute
  • 1 cub mic drojdie
  • 200 ml apa calduta
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Ionutz
Pateuri rotunde

Pateuri rotunde

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua.

2 voturi    5 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Pateuri Speciale

Pateuri Speciale

Pentru aluat Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa

4 voturi    8 comentarii
2h
Aperitive
Mini placinte cu varza murata

Mini placinte cu varza murata

Aluatul Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Floare de colt (Chef de cuisine)

Faina reteta !!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine "Floarea soarelui"