autor:

Fara foto

» » Fripturi

Snitel cu ciuperci si orez

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 1 kg carne pentru fripturi, 500 gr ciuperci fierte, 200 g cascaval, 150 g faina, 4 oua, 100 g smintînă, 250 ml ulei, 500 g orez, 1 l supa, 100 g unt, sare, piper, dupa gust.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Carnea se spala, se zvîntă, se portioneaza cite o bucata la portie, se sareaza si se bate cu ciocanul de şniţele. Din ouale batute spuma, 1/2 din cantitatea de cascaval ras, faina, smintîna si sare, se pregateste un sos bine omogenizat prin care se trec bucatile de carne si se prajesc in uleiul fierbintat. Orezul se alege, se spala, se scurge si se fierbe in supa cu apa, sare si piper. La sfirsitul fierberii, cand s-a redus lichidul, se adauga 1/2 din cantitatea de unt; ciupercile se scurg si se taie lamele apoi se soteaza in untul ramas. Se serveste in farfurie snitelul cu garnitura de ciuperci, orez si cascavalul ras deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Snitel cu ciuperci si orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Ceafa de porc marinata la grill (gratar)

Ceafa de porc marinata la grill (gratar)

Pentru marinata se amesteca mustarul cu vinul,cu zeama de lamaie,untul topit si condimente dupa gust.. Bucatile

6 voturi    8 comentarii
30 min
Fripturi
Friptura de pui marinata la grill

Friptura de pui marinata la grill

Carnea se curata , se spala, si se introduce in marinata unde va sta cca 30 de minute... Dupa ce

5 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1 kg carne pentru fripturi
  • 500 gr ciuperci fierte
  • 200 g cascaval
  • 150 g faina
  • 4 oua
  • 100 g smintînă
  • 250 ml ulei
  • 500 g orez
  • 1 l supa
  • 100 g unt
  • sare
  • piper
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

23 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Miel de paste din insula Pserimos