autor:

valentina ionita

» » Fripturi

Snitele din burta de vita in mujdei de usturoi

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 februarie 2010

Ingrediente
Snitele prajite sau coapte, usturoi pentru mujdei, Reteta pentru snitele:, 1 kg burta de vita, jumatate morcov, felii de albitura,jumatate ceapa, boabe de piper, frunza de dafin, pesmet, ulei pentru prajit sau pentru uns tava daca se coc in cuptor, 4 oua, sare,, usturoi pentru mujdei, , Snitelele se pot praji in ulei sau se pot coace la cuptor...Cele coapte la cuptor sunt dietetice si sunt recomandate celor care au restrictie la prajeli...

Dificultate: Redusa Timp: 3h

19 voturi

Mod de preparare

Snitelele prajite sau coapte se lasa sa se raceasca, dupa care se taie fasii subtiri.Aceste fasii de snitel se aseaza intr-un castron peste care se va turna dupa gust mujdei de usturoi mai apos si se va lasa cateva minute sa se inmoaie.

Daca folositi burta proaspata ,aceasta se spala,se curata bine de grasime,de pielite si se freaca cu putin malai amestecat cu sare mare pentru a se albi,dupa care se va tine in apa rece cu cateva bucati de ceapa si o lingura de otet pentru a dispare ” mirosul specific de stomac” cca 15-20 de minute,dupa care se clateste bine cu apa calduta schimbandu-se apa de 2-3 ori.
Daca folositi burta cumparata de la supermarket,aceasta este deja curatata in cea mai mare parte…Doar trebuie spalata bine si indepartate eventualele pielite si excesul de grasime…

Eu fierb burta in oala sub presiune si pun in acelasi timp la fiert cu burta pentru gust jumatate de morcov, cateva feliute de albitura,jumatate ceapa,o frunza de dafin,cateva boabe de piper si las sa fiarba la foc mic o ora si jumatate dupa ce au inceput sa iasa primii vapori de aburi.
Burta fiarta dupa ce s-a racit foarte bine se portioneaza bucati.
Separat se bat ouale cu sare,piper si cimbru dupa gust.Fiecare bucata de burta se trece bine prin pesmet pe ambele parti,apoi prin oul batut , din nou prin pesmet si se lasa cca 15 - 20 de minute la rece.
Se prajesc pe ambele parti la foc potrivit in ulei incins sau se aseaza intr-un vas de yena uns cu putin ulei de masline si se vor coace in cuptorul incins in prealabil cu 5-10 min.inainte.Se rumenesc frumos pe ambele parti.Cele prajite cand sunt gata rumenite pe ambele se scot pe un servetel pentru a absoarbe surplusul de grasime.
Daca ti-a placut reteta noastra "Snitele din burta de vita in mujdei de usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura de miel la cuptor

Friptura de miel la cuptor

Luam o tava la care ne poate intra coasta intreaga Adaugam uleiul si carnea. Facem un bait din:-frunzele

17 voturi    14 comentarii
12h
Fripturi
Friptura de pui cu cartofi la cuptor

Friptura de pui cu cartofi la cuptor

Se spala pulpele si se sterg cu servet de hartie. Se pun intr-o tava in care s-a pus ulei. Cartofii

6 voturi    4 comentarii
2h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

    Nu sunt absolut deloc grase..Grasimea se topeste la fiert...Incearca si o sa vezi ce gustoase sunt...

  • panseluta

    panseluta (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

    am mai auzit de snitele din burta de vita,dar nu am incercat niciodata.nu sunt grase ? burta e totusi grasa cand o faci ciorba ?si cu tot ce se dizolva prin caldura in ciorba,carnea e totusi grasa.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

    Va multumesc mult pentru aprecieri...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      Multumesc mult...Sunt tare gustoase,nu sunt grase,sunt delicioase.O sa va placa foarte mult...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      Eu cred ca este foarte buna..............aveti votul meu:))))

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      Felicitari ! foarte gustoase aceste snitele, am avut si eu ocazia sa gust la cineva, mai demult, dar nu am indraznit sa fac pana acum. Multumim pt reteta, acum pot sa incerc si eu.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      Multumesc mult...Sunt tare gustoase si mai sanatoase... Nu sunt grase si sunt o delicatesa...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      Multumesc tuturor pentru aprecieri...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      O reteta inedita pentru mine.Cred insa ca este buna.

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

      interesant ,ador burta de vita ,o sa incerc si eu reteta aceasta,felicitari

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

      Multumesc...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

      Apetisante

    • vio.vio

      vio.vio (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

      nu am facut niciodata dar cred ca sunt bune felicitari!

    • Fara foto

      franceza , 06 februarie 2010

      cred ca e delicioasa...mai ales cu mamaliga

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

19 voturi

Ingrediente

  • Snitele prajite sau coapte
  • usturoi pentru mujdei
  • Reteta pentru snitele:
  • 1 kg burta de vita
  • jumatate morcov, felii de albitura,jumatate ceapa, boabe de piper, frunza de dafin
  • pesmet
  • ulei pentru prajit sau pentru uns tava daca se coc in cuptor
  • 4 oua
  • sare,
  • usturoi pentru mujdei
  • Snitelele se pot praji in ulei sau se pot coace la cuptor...Cele coapte la cuptor sunt dietetice si sunt recomandate celor care au restrictie la prajeli...

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Nu sunt absolut deloc grase..Grasimea se topeste la fiert...Incearca si o sa vezi ce gustoase sunt...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Costita "aburita"