autor:

Piri Piri e Canela

» » Aperitive

Snitele marinate cu lamaie si usturoi(reteta portugheza)

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 10 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 10 aprilie 2010

Ingrediente
Pt.marinata:700gr.piept de pui feliat,4 catei de usturoi mari,1 lamaie mare,sare,piper.Pt."aluat":2-3 oua,boia dulce,pipri piri deshidratat sau boia picanta,piper,sofran indian,vegeta,cimbru,patrunjel deshidratat.Pt.ornament:1 castravete,masline negre,cascaval afumat felii,salam de vara,2 foi de salata verde.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Pieptul de pui feliat se bate,se condimenteaza cu sare si piper,usturoiul tocat marunt si suc de lamaie(eu am pus un strat de snitele,am cond.am presarat usturoiul,sucul de lamaie,iar snitele si tot asa....)am acoperit cu folie de aluminiu si am lasat o noapte la rece.Am trecut snitelele prin faina,am batut ouale cu restul condimentelor.Am trecut snitelele prin ou,si le-am prajit in ulei,cine vrea le poate trece si prin pesmet....In farfuria de servit am pus foile de salata,felii de snitel intercalate cu castravete si branza,am pus masline si cateva felii de salam.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Snitele marinate cu lamaie si usturoi(reteta portugheza)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Piftie de ciolan afumat

Piftie de ciolan afumat

Se curata bine ciolanul (daca e nevoie il parliti putin la aragaz) si il radeti cu un cutit, spalati-l

47 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne
Drob de pui

Drob de pui

Se pun la fiert pipotele, inimile și ficățeii spălați și curățați bine, cu puțină sare.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 august 2010

    O bunatate !

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

    Apetisant platoul tău! Cred că piri piri se poate inlocui cu succes cu sos de chili sau cu boia de ardei iute, care e acelaşi lucru! Fiului meu îi plac mâncărurile mai condimentate, aşa că eu folosesc mult aceste produse.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

    Tare bine mai arata...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

      Husni,Piri piri in pudra contine ardei iute Caiena,cel lichid este f. concentrat si este facut din ardei iuti rosii mici,fiert cu ulei,alcool mici secrete......cel mai de calitate e cel facut in casa,in comert sunt mai slabe,indieni folosesc mult piri in mancare,si aici in toate restaurantele si barurile este,se pune pe aproape tot ce e carne,eu am dus si in Romania cateva sticlute dar cred ca ramane tot pt. mine,ai mei nu sunt obisnuiti.........

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2010

      Interesant,dar ce este "pipri piri "?I se mai spune altfel?

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2010

      Tare frumos arata.

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2010

      Nu e rau de loc! Am sa incerc.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2010

      Felicitari! Sunt foarte bune!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2010

      10 cu felicitari ................foarte aromate si crocante.

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2010

      Arata foarte bine si pare usor de preparat!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2010

      Un platou delicios si foarte frumos aranjat!Felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pt.marinata:700gr.piept de pui feliat,4 catei de usturoi mari,1 lamaie mare,sare,piper.Pt."aluat":2-3 oua,boia dulce,pipri piri deshidratat sau boia picanta,piper,sofran indian,vegeta,cimbru,patrunjel deshidratat.Pt.ornament:1 castravete,masline negre,cascaval afumat felii,salam de vara,2 foi de salata verde.

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    4 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

6 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Retete

din Aperitive cu carne

Crema de mascarpone cu ton Crema de mascarpone cu ton

Se pun intr-un castron bucatile de ton (scurse de ulei) din conserva si fileurile de ansoa cu putin ulei propriu si se zdrobesc cu furculita

21 voturi    1 comentariu
15 min
Aperitive
Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Budinca de dovlecei cu piept de pui