Reteta de socata pe care o prepar eu an de an, este una dintre cele mai simple, delicioase, fara drojdie. Din flori de soc, zahar, lamai si apa, obtinem o socata foarte parfumata, usor acidulata, absolut delicioasa. Nu avem nevoie de drojdie, orez, paine sau alte adaosuri pentru a obtine cea mai buna bautura din flori de soc.
Am pregatit un borcan de 5 l, spalat si uscat, am spalat florile de soc in 3 ape, am feliat o lamaie, iar celorlalte doua le-am stors zeama.
Am pus in borcan zaharul, florile de soc, zeama de la 2 lamai si inca una feliata. Am turnat 4,3 l apa plata si am amestecat pana s-a dizolvat zaharul.
*Daca va place socata acidulata, puteti pune in borcan si o lingurita de boabe de orez, va ajuta la fermentare si socata nu va avea acel gust neplacut de drojdie.
Am pus capacul fara sa-l infiletez si am izolat robinetul borcanului cu o folie, apoi l-am asezat pe un pervaz, la soare.
Am amestecat timp de 3 zile dimineata si seara. Fiind zile calduroase si insorite, socata mea a fost gata.
Am strecurat-o, am pus-o la sticle si bagat-o apoi la frigider. Am savurat cu gheata cea mai buna socata, aromata si racoritoare.
Va recomand sa mai incercati si reteta de suc de castravete, tonic de vara si limonada de mango. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii