Reteta de socata pe care o prepar eu an de an, este una dintre cele mai simple, delicioase, fara drojdie. Din flori de soc, zahar, lamai si apa, obtinem o socata foarte parfumata, usor acidulata, absolut delicioasa. Nu avem nevoie de drojdie, orez, paine sau alte adaosuri pentru a obtine cea mai buna bautura din flori de soc.
Am pregatit un borcan de 5 l, spalat si uscat, am spalat florile de soc in 3 ape, am feliat o lamaie, iar celorlalte doua le-am stors zeama.
Am pus in borcan zaharul, florile de soc, zeama de la 2 lamai si inca una feliata. Am turnat 4,3 l apa plata si am amestecat pana s-a dizolvat zaharul.
Am pus capacul fara sa-l infiletez si am izolat robinetul borcanului cu o folie, apoi l-am asezat pe un pervaz, la soare.
Am amestecat timp de 3 zile dimineata si seara. Fiind zile calduroase si insorite, socata mea a fost gata.
Am bagat-o apoi la frigider si am savurat cu gheata cea mai buna bautura aromata si racoritoare.
Va recomand sa mai incercati si reteta de suc de castravete, tonic de vara si limonada de mango. Pofta buna!
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajSe spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.
Ciorba de miel acrita cu corcoduseRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii