Socata - cea mai simpla reteta, fara drojdie

Reteta de socata pe care o prepar eu an de an, este una dintre cele mai simple, delicioase, fara drojdie. Din flori de soc, zahar, lamai si apa, obtinem o socata foarte parfumata, usor acidulata, absolut delicioasa. Nu avem nevoie de drojdie, orez, paine sau alte adaosuri pentru a obtine cea mai buna bautura din flori de soc.

Complexitate
redusa
Socata - cea mai simpla reteta, fara drojdie

Ingrediente

  • 10 flori de soc
  • 350 g zahar
  • 3 lamai mari
  • 4,3 l apa

Mod de preparare

Am pregatit un borcan de 5 l, spalat si uscat, am spalat florile de soc in 3 ape, am feliat o lamaie, iar celorlalte doua le-am stors zeama.

Am pus in borcan zaharul, florile de soc, zeama de la 2 lamai si inca una feliata. Am turnat 4,3 l apa plata si am amestecat pana s-a dizolvat zaharul.

Am pus capacul fara sa-l infiletez si am izolat robinetul borcanului cu o folie, apoi l-am asezat pe un pervaz, la soare.

Am amestecat timp de 3 zile dimineata si seara. Fiind zile calduroase si insorite, socata mea a fost gata.

Am bagat-o apoi la frigider si am savurat cu gheata cea mai buna bautura aromata si racoritoare.

Va recomand sa mai incercati si reteta de suc de castravete, tonic de vara si limonada de mango. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise