Socata - cea mai simpla reteta, fara drojdie

Reteta de socata pe care o prepar eu an de an, este una dintre cele mai simple, delicioase, fara drojdie. Din flori de soc, zahar, lamai si apa, obtinem o socata foarte parfumata, usor acidulata, absolut delicioasa. Nu avem nevoie de drojdie, orez, paine sau alte adaosuri pentru a obtine cea mai buna bautura din flori de soc.

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Socata - cea mai simpla reteta, fara drojdie

Ingrediente

  • 10 flori de soc
  • 350 g zahar
  • 3 lamai mari
  • 4,5 l apa

Mod de preparare

Am pregatit un borcan de 5 l, spalat si uscat, am spalat florile de soc in 3 ape, am feliat o lamaie, iar celorlalte doua le-am stors zeama.

Am pus in borcan zaharul, florile de soc, zeama de la 2 lamai si inca una feliata. Am turnat 4,3 l apa plata si am amestecat pana s-a dizolvat zaharul.

*Daca va place socata acidulata, puteti pune in borcan si o lingurita de boabe de orez, va ajuta la fermentare si socata nu va avea acel gust neplacut de drojdie.

Am pus capacul fara sa-l infiletez si am izolat robinetul borcanului cu o folie, apoi l-am asezat pe un pervaz, la soare.

Am amestecat timp de 3 zile dimineata si seara. Fiind zile calduroase si insorite, socata mea a fost gata.

Am strecurat-o, am pus-o la sticle si bagat-o apoi la frigider. Am savurat cu gheata cea mai buna socata, aromata si racoritoare.

Va recomand sa mai incercati si reteta de suc de castravete, tonic de vara si limonada de mango. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise