Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • flori de soc
  • zahar
  • apa
  • lamaie
  • drojdie

Mod de preparare

Socată reţeta bunicii

10 flori soc se pun intr-un borcan cu 10 litri de apa, 1 lamaie taiata felii, 1 kg zahar sau ecihvalent, 1 lingura de otet de 9 gr. si 10 g drojdie proaspata sau 1 g drojdie uscata.

Se lasa la macerat 6-7 zile, timp in care se ameateca cel putin 1 data pe zi. Se strecoara si se trage in sticle.

Excelenta bautura racoritoare, mai ales ca la cateva zile se si aciduleaza putin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise