autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Soda Bread

Autor: Irina Gabriela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Marea Britanie


    Reteta postata pe: 17 mai 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Irina Gabriela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Marea Britanie


Reteta postata pe: 17 mai 2006

Ingrediente
750g faina alba (sau 50/50 alba si integrala), 1 lingura de sare, 1 lingura de bicarbonat, 50g carne de oaie, 500ml lapte batut, ,

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se varsa ingredientele uscate intrun vas mare.
Se face o gaura in centru.
Se dauga laptele batut si se amesteca pana cand compozitia devine un aluat moale. Se adauga un pic firimicios.
Se aseaza aluatul pe o suprafata presarata cu faina. Se modeleaza in forma de franzela.
Se cresteaza adanc in forma de cruce (sau orice alt simbol) pe suprafata franzelei astfel incat franzela sa fie aproape impartita in 4. sferturi.
Se aseaza intr-o tava unsa si apoi se introduce in cuptorul incalzit in prealabil la 220 grade C. Se reduce caldura la 180 grade C. si se lasa la copt pentru aprox. 35-40 min. pana cand painea prinde o coaja brun-aurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Soda Bread" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinte ardelenesti, umplute cu cartofi copti si aroma de ceapa

Placinte ardelenesti, umplute cu cartofi copti si aroma de ceapa

Aluatul l-am facut in masina de paine si am adaugat ingredientele in ordinea enumerata… Pana

84 voturi    38 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine alba impletita

Paine alba impletita

Am pus apa la incalzit. Drojdia am amestecat-o cu zahărul, iar când amestecul a devenit fluid,

7 voturi    6 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010

    Interesant a reteta !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 750g faina alba (sau 50/50 alba si integrala)
  • 1 lingura de sare
  • 1 lingura de bicarbonat
  • 50g carne de oaie
  • 500ml lapte batut

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Interesant a reteta !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Crêpe Suzette