autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Soda Bread

Autor: Irina Gabriela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Marea Britanie


    Reteta postata pe: 17 mai 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Irina Gabriela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Marea Britanie


Reteta postata pe: 17 mai 2006

Ingrediente
750g faina alba (sau 50/50 alba si integrala), 1 lingura de sare, 1 lingura de bicarbonat, 50g carne de oaie, 500ml lapte batut, ,

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se varsa ingredientele uscate intrun vas mare.
Se face o gaura in centru.
Se dauga laptele batut si se amesteca pana cand compozitia devine un aluat moale. Se adauga un pic firimicios.
Se aseaza aluatul pe o suprafata presarata cu faina. Se modeleaza in forma de franzela.
Se cresteaza adanc in forma de cruce (sau orice alt simbol) pe suprafata franzelei astfel incat franzela sa fie aproape impartita in 4. sferturi.
Se aseaza intr-o tava unsa si apoi se introduce in cuptorul incalzit in prealabil la 220 grade C. Se reduce caldura la 180 grade C. si se lasa la copt pentru aprox. 35-40 min. pana cand painea prinde o coaja brun-aurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Soda Bread" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Pogacele din aluat de pizza

Pogacele din aluat de pizza

Punem faina cu sare si unt/margarina in bol si amestecam bine, o sa fie ca firimituri, apoi adaugati

0 voturi    0 comentarii
10 min
Aluaturi si Foietaje
Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010

    Interesant a reteta !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 750g faina alba (sau 50/50 alba si integrala)
  • 1 lingura de sare
  • 1 lingura de bicarbonat
  • 50g carne de oaie
  • 500ml lapte batut

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Interesant a reteta !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Gogosi cu brinza