autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Soda Bread

Autor: Irina Gabriela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Marea Britanie


    Reteta postata pe: 17 mai 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Irina Gabriela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Marea Britanie


Reteta postata pe: 17 mai 2006

Ingrediente
750g faina alba (sau 50/50 alba si integrala), 1 lingura de sare, 1 lingura de bicarbonat, 50g carne de oaie, 500ml lapte batut, ,

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se varsa ingredientele uscate intrun vas mare.
Se face o gaura in centru.
Se dauga laptele batut si se amesteca pana cand compozitia devine un aluat moale. Se adauga un pic firimicios.
Se aseaza aluatul pe o suprafata presarata cu faina. Se modeleaza in forma de franzela.
Se cresteaza adanc in forma de cruce (sau orice alt simbol) pe suprafata franzelei astfel incat franzela sa fie aproape impartita in 4. sferturi.
Se aseaza intr-o tava unsa si apoi se introduce in cuptorul incalzit in prealabil la 220 grade C. Se reduce caldura la 180 grade C. si se lasa la copt pentru aprox. 35-40 min. pana cand painea prinde o coaja brun-aurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Soda Bread" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Saleuri de casa

Saleuri de casa

Intr-un vas mare se pun smantana, margarina, 100 g din cascavalul ras, sarea si se amesteca bine,

5 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Foetaj cu mere

Foetaj cu mere

Merele curatate de coaja,taiate cubulete,le calesc impreuna cu zaharul iar cand s-au inmuiat,adaug

6 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 15 %
189.99 lei
161.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010

    Interesant a reteta !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 750g faina alba (sau 50/50 alba si integrala)
  • 1 lingura de sare
  • 1 lingura de bicarbonat
  • 50g carne de oaie
  • 500ml lapte batut

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Interesant a reteta !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Mille feuille