autor:

mariana

» » Fripturi

Solduri de gaina cu rozmarin si cu cascaval Filadelfia

Autor: mariana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 iulie 2009

Ingrediente
6 bucati solduri de gaina, 1 cutie cascaval filadelfia 200g., Rozmarin verde, 1 lamiie, Usturoi, Maioran, Cimbru, Piper negru, Sare, Ulei de masline

Dificultate: Redusa Timp: 2h

32 voturi

Mod de preparare

Deocamdata pregatim cascavalul cu rozmarinul, tocam rozmarinul si intr-o farfurie punem: ¾ din cascaval, rozmarinul, piper negru, cimbru, maioran si sare toate astea amestecam bine.
Apoi curatim usturoiul sil taiem in 2 ori in 4 parti, cu cutitul facem gauri in carne si in gauri introducem usturoiul, usturoiul il puneti dupa gust cit doriti.
Acuma luam amesticatura de cascaval si o introducem sub pielea gainusei ne staruim sa punem cit mai mult dar sa lasati putin pentru a le unge. Cascavalul ramas le ungem pe o parte si pe alta dar cu mare atentie sa nu sa se imprastie cascavalul cascavalul care lam pus sub piele!!!!!
Luam o tigaie si o punem cu ulei de masline la foc si tot in acelasi timp incingem si cuptorul la 180 grade. Cind tigaia va fi ferbinte asezam soldurile de gaina in tigaie dar cu pielita in jos!!! Saram si piparam dupa gust, le prajim la foc mare timp de 2-3min. apoi le intoarcem si iar saram si piperam dupa gust si tot asa lasam sa se prajeasca timp de 2-3min. Apoi le punem intr-un list si le dam in cuptor timp de 30min.
Timp cit se coc la cuptor pregatim sousul de lamiie: in tigaia care am prajit soldurile de gaina adaugam restul cascavalului ramas si scurgem in el socul de la lamiie si punem la foc mic amestecind continiu pina se va forma intr-un sous.
Scoatem soldurile de gaina din cuptor asezam in farfurie si punem sosul linga ea, se poate pune sosul pe gaina ori linga cum doriti……………
Pofta buna!!!!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Solduri de gaina cu rozmarin si cu cascaval Filadelfia" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Snitel Michel cu trandafirasi  de cartofi

Snitel Michel cu trandafirasi de cartofi

Cartofii se curata si se taie feliute foarte subtiri. Se pun cate 4-5 feliute in forma de evantai,

16 voturi    25 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de porc cu soric crocant

Piept de porc cu soric crocant

Se face o saramura din 2 linguri sare, 2 linguri zahar, 2 linguri marinata macelarului si apa cat

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 24 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2010

    Reteta este foarte interesanta dar nu stiu ce este maioranul ...

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

    Interesanta reteta ta.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

    O combinatie delicioasa.Felicitari.

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Imi place foarte mult aceasta combinatie,felicitari!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

      Foarte bun! Si eu am gatit pulpe superioare, in Ardeal, partea unde locuiesc eu, tot asa se numesc, solduri de pui.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

      Interesanta!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      O reteta interesanta !

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      foarte interesanta reteta.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

      Si la mine in Ardeal pulpe superioare se numesc solduri, iar pulpele inferioare ciocanele. Reteta este foarte buna, imi place!

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

      Felicitari pentru ideea de a umple pulpele cu branzica asta ce e atat de fina si gustoasa, cat despre condimente fiecare sa puna ceea ce-i place. Eu retetele le iau ca si idee si le fac dupa gustul meu nu este obligatoriu a urma pas cu pas totul. O prajitura da o faci dupa reteta dar o friptura, o ciorbuica, un sos nu este neaparat. Felicitari si mai posteaza si retete specifice zonei de unde este sotul tau. O zi buna si nu te supara pe nimeni ca lumea e mare si parerile sunt multe.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

      O bunatate, desigur!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

      cred ca sunt bune aceste soldulete!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

      Interesanta si cred ca buna reteta.................

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

      Interesantă reţetă! Eu n-aş putea să o fac pentru că arunc pielea copanelor şi în general pielea puiului. N-aş avea unde să pun brânza. Dar e bună!

    • Fara foto

      Florenta , 30 decembrie 2009

      Reteta este interesanta ,dar mai interesanta mi se pare denumirea pe care o dai pulpelor superioare :"solduri de pui".Am ras de m-am prapadit.Am eu o prietena care spune ca a gatit "antebrate de pui"in loc de aripioare de pui.O fi sora-ta ?

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

      Excelenta reteta - o voi pregati si eu. Mi se pare usor de pregatit si foarte gustoasa. Ai dat o valoare mai mare copanelelor de pui. Bravo!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 august 2009

      Simona, branza Filadelfia se gaseseste si la noi, chiar de nu e neaparat la 20 de grame. Daca esti atat de interesata de reteta, folosesti orice file de peste. Hec este Pangasius ce se gaseste la noi. Nimeni nu impune cantitatea si tipul condimentelr. Mariana a prezentat cum face ea.Noi, cei interesati, modificam dupa placul nostru, intervenim aici daca dorim, si e dam parerea personala. Apoi, nu cred ca daca a folosit condimente naturale a schimbat gustul carnii mai mult decat cu Delikat sau chiar Knorr.Aici ne intalnim sa ne delectam sa schimbam pareri,din experieta noastra, nu sa ne corectam gramatical. Felicitari Mariana!! Te asteptam si cu alte retete interesante din zona ta.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 august 2009

      Felicitari! Super!!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 august 2009

      Felicitari! Super!!

    • mariana

      mariana (Chef de cuisine) , 29 iulie 2009

      Mersi mult pentru sustinere!!! Si ma bucur ca ma intelegeti............. O zi buna tuturor!

    • Fara foto

      simona stana , 28 iulie 2009

      Felicitari si respect pentru ca vorbesti limba romana!Si pentru multe din retetele postate!

    • cristina a

      cristina a (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

      Eu zic ca e destul de clara reteta, mai ales daca te uiti la poze. In poza 18 este poza cu ingrediente unde se vede cutia cu "cascaval", cascaval care e de fapt branza, dar cu putin efort iti dai seama despre ce este vorba. E drept ca romana asta nu prea e romana, dar acum ca a si explicat de ce, are o scuza foarte buna. Cred ca reteta va fi corectata de administratorul site-ului cat de curand. Mie mi-a placut reteta asta. Felicitari pentru reteta si poze. Sper ca o fac si eu cat de curand.

    • mariana

      mariana (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

      Draga Simona Stana in primul rind cred ca vedeti dupa numele meu ca nu sunt Din Rominia ci sunt din Rpublica Moldova si plus la asta sunt casatorita in Liban .Cu toate acestea eu nustiu de ce in Rominia ne este pestele Hec........ sau poate este dar sub alt nume?...si chiar daca nui reteta poate fi gatita cu orce fel de peste de mare......... Si in privinta la cascavalul Filadelfia ce nu este clar eu nu cred ca in Rominia nu se gaseste!!!!!!!! Eu receta singura am gatito si sa stiti ca e foarte gustoasa si are o aroma formidabila daca dumneavoastra nu va plac condimentele asta nu inseamna ca la toata lumea nu le place......... Si in privinta limbii Romine cred ca mam explicat cit am putut de clar ca sunt din Moldova si am radacini Ruse daca sunt greseli la scris imi cer scuze din timp.... o zi buna!!!!!

    • simona stana

      simona stana (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

      noroc cu pozele ca altfel cautam cascaval "filadelfia" la cutie de 200g de inebuneam...Sa nu mai zic ca de cand am citit de pestele Hec il tot caut si nici in atlas nu l-am gasit!Si eu am imaginatie bogata dar prima data o aplic la mine in bucatarie si daca rezultatul e comestibil doar atunci dau reteta mai departe(asta vis-a-vis de combinatia de multe condimente puternice care vor da pulpelor un gust nedefinit). Si inca ceva,limba romana....sa intelegem si noi retetele!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

32 voturi

Ingrediente

  • 6 bucati solduri de gaina
  • 1 cutie cascaval filadelfia 200g.
  • Rozmarin verde
  • 1 lamiie
  • Usturoi
  • Maioran
  • Cimbru
  • Piper negru
  • Sare
  • Ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de mariana
Vinete umplute cu fars

Vinete umplute cu fars

Vinetele le spalam si le taiem in doua. Din fiecare bucata scoatem miezul. Jumatatile de vinete

9 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Somon prajit cu salata

Somon prajit cu salata

• Amestecam 2 linguri ulei de masline, 2 linguri suc de lamaie si mustarul. Ungem medalioanele

8 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Mamaliguta

Mamaliguta

Faina se pune in apa clocotinda cu sare,se lasa sa fiarba 5 min., apoi se amesteca bine (de dorit

8 voturi    1 comentariu
30 min
Aluaturi si Foietaje

constanta proca (Chef de cuisine)

Reteta este foarte interesanta dar nu stiu ce este maioranul ...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pui indian Tandoori