autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Somon afumat (sau orice peste afumat fara oase) cu paine de secara

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 200 g somon afumat (batog), , 150 g branza de vaci, , 8 felii subtiri de paine de secara, , 40 g unt, , 4 linguri ierburi aromate taiate marunt (cimbru, busuioc, marar), , 1/2 lamaie, , sare, , piper macinat.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Incingeti untul intr-o tigaie si rumeniti feliile de paine pe ambele parti, apoi scoateti-le si lasati-le sa se raceasca pe un gratar. Intr-un castron, amestecati cu furculita branza, cateva picaturi de zeama de lamaie, ierburile aromate, sarea si piperul. Taiati pestele fasii, asezati-le pe 4 felii de paine, puneti peste ele cate un sfert din amestecul de branza, din nou fasii de somon, stropiti-le cu putina zeama de lamaie si acoperiti-le cu celelalte felii de paine. Serviti-le cu o salata mixta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon afumat (sau orice peste afumat fara oase) cu paine de secara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Peste sarat si uscat

Peste sarat si uscat

Varianta 1 In apa se adauga sare grunjoasa atat cat va sta oul crud deasupra si se fierbe

14 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste
Crap proaspat, cu mamaliguta si mujdei aromat

Crap proaspat, cu mamaliguta si mujdei aromat

Mai intai preparam marinata, amestecand foarte bine ingredientele enumerate mai sus. Apoi trecem

5 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 200 g somon afumat (batog)
  • 150 g branza de vaci
  • 8 felii subtiri de paine de secara
  • 40 g unt
  • 4 linguri ierburi aromate taiate marunt (cimbru
  • busuioc
  • marar)
  • 1/2 lamaie
  • sare
  • piper macinat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Ciorba de perisoare de peste