Somon cu brocoli, sos de ciuperci si paste cu hrisca

Pestele spalat, uscat, condimentat cu sare si piper, se pune in vasul termorezistent.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Somon cu brocoli, sos de ciuperci si paste cu hrisca

Ingrediente

  • 1 kg rondele de somon
  • 1 buchet brocoli
  • 4 catei de usturoi
  • 50 ml vin alb
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • Sos:
  • 500 g ciuperci
  • 2 linguri ulei
  • 200 ml smantana lichida
  • Garnitura:
  • paste chinezesti cu faina de hrisca sau alta garnitura

Mod de preparare

Pestele spalat, uscat, condimentat cu sare si piper, se pune in vasul termorezistent, impreuna cu usturoiul taiat, buchetele de brocoli, fiert in apa cu putina sare, apoi scurs, vinul, uleiul turnat deasupra; se lasa 20 minute la cuptor, iar dupa ce este gata, se lasa deoparte.

Pentru sos, se pun in tigaia cu ulei, ciupercile feliate, dupa ce s-a evaporat apa din ele, se adauga 1 ceasca cu apa, se lasa la fiert 15 min, se lasa focul mic, se adauga smantana amestecand continuu usor, iar cand incepe sa se ingroase, se condimenteaza si se opreste focul.

In acest timp, se pun pastele la fiert in apa cu putina sare, doar 3min (asa sunt instructiunile), apoi se scurg.

Pe farfurie, se pun paste fierte, alaturi peste cu brocoli, iar deasupra sos de ciuperci.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor