autor:

Cely Snijec

» » Mancaruri cu peste

Somon cu ciuperci

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 martie 2009

Ingrediente
1 kg somon file proaspat, sare mare, zeama unei lamai, 3 linguri ulei de masline, maioneza, 500 g ciuperci, o ceapa, 50 g unt, 1-2 catei de ustuoi, condimente dupa placere, patrunjel verde

Dificultate: Redusa Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat de sare, se acopera cu un strat de ciuperci si se da la cuptorul in prealabil incins pentru 20 minute. Se acopera pestele cu un strat de maioneza si se mai da la cuptor pentru 10 minute.Se poate servi si fara maioneza, dar se poate adauga maioneza si la serrvire ca sos.In post folosesc maioneza de post.
Se serveste cu garnitura de ciuperci preparate astfel:
se caleste ceapa in untul incis, se adauga ciupercile, o cescuta de apa si se lasa sa fiarba. Adaugam usturoiul,sare piper si patrunjel. Se serveste alaturi de feliile de peste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Somon cu brocoli, sos de ciuperci si paste cu hrisca

Somon cu brocoli, sos de ciuperci si paste cu hrisca

Pestele spalat, uscat, condimentat cu sare si piper, se pune in vasul termorezistent, impreuna cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Paste si pizza
Toast cu ciuperci la grill si somon fume

Toast cu ciuperci la grill si somon fume

Par multe ingrediente, însă sunt suficiente și ideale pentru o combinație incredibilă de

0 voturi    0 comentarii
15 min
Retete la gratar

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

    O bunatate...

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 07 august 2009

    Imi place...chiar mi s-a facut foame.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 august 2009

    Dupa cum este prezentat cred ca este o bunatate...

    • mariana

      mariana (Chef de cuisine) , 04 august 2009

      Felicitari!!!! arata foarte gustos si sunt precisa ca e si delicioasa...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009

      Cred ca e foarte bun...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 mai 2009

      Nu toata lumea suporta usturoiul. Folosesc maioneza de post (numai in zilele de post) In alte situatii servesc acest peste cu sos alb.

    • Niko Stan

      Niko Stan (Chef de cuisine) , 03 aprilie 2009

      La ce folosesti maioneza?..eu o asociez numai cu salate..sau poate e buna si cu peste..sincer nu am incercat..oricum eu as inlocui maioneza cu un sos de usturoi:)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • 1 kg somon file proaspat
  • sare mare
  • zeama unei lamai
  • 3 linguri ulei de masline
  • maioneza
  • 500 g ciuperci
  • o ceapa
  • 50 g unt
  • 1-2 catei de ustuoi
  • condimente dupa placere
  • patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Pizza de post

Pizza de post

Se obtine un aluat moale care se intinde cu lingura in tava rotunda, unsa cu margarina, tapetata

12 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

O bunatate...

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Ostropel de macrou