autor:

Cely Snijec

» » Mancaruri cu peste

Somon cu ciuperci

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 martie 2009

Ingrediente
1 kg somon file proaspat, sare mare, zeama unei lamai, 3 linguri ulei de masline, maioneza, 500 g ciuperci, o ceapa, 50 g unt, 1-2 catei de ustuoi, condimente dupa placere, patrunjel verde

Dificultate: Redusa Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat de sare, se acopera cu un strat de ciuperci si se da la cuptorul in prealabil incins pentru 20 minute. Se acopera pestele cu un strat de maioneza si se mai da la cuptor pentru 10 minute.Se poate servi si fara maioneza, dar se poate adauga maioneza si la serrvire ca sos.In post folosesc maioneza de post.
Se serveste cu garnitura de ciuperci preparate astfel:
se caleste ceapa in untul incis, se adauga ciupercile, o cescuta de apa si se lasa sa fiarba. Adaugam usturoiul,sare piper si patrunjel. Se serveste alaturi de feliile de peste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Somonul se condimenteaza cu sare si piper. Se stoarce lamaia si zeama se toarna peste peste. Lasam

1 vot    0 comentarii
45 min
Retete cu peste de la bloggeri
Somon cu brocoli, sos de ciuperci si paste cu hrisca

Somon cu brocoli, sos de ciuperci si paste cu hrisca

Pestele spalat, uscat, condimentat cu sare si piper, se pune in vasul termorezistent, impreuna cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

    O bunatate...

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 07 august 2009

    Imi place...chiar mi s-a facut foame.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 august 2009

    Dupa cum este prezentat cred ca este o bunatate...

    • mariana

      mariana (Chef de cuisine) , 04 august 2009

      Felicitari!!!! arata foarte gustos si sunt precisa ca e si delicioasa...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009

      Cred ca e foarte bun...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 mai 2009

      Nu toata lumea suporta usturoiul. Folosesc maioneza de post (numai in zilele de post) In alte situatii servesc acest peste cu sos alb.

    • Niko Stan

      Niko Stan (Chef de cuisine) , 03 aprilie 2009

      La ce folosesti maioneza?..eu o asociez numai cu salate..sau poate e buna si cu peste..sincer nu am incercat..oricum eu as inlocui maioneza cu un sos de usturoi:)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • 1 kg somon file proaspat
  • sare mare
  • zeama unei lamai
  • 3 linguri ulei de masline
  • maioneza
  • 500 g ciuperci
  • o ceapa
  • 50 g unt
  • 1-2 catei de ustuoi
  • condimente dupa placere
  • patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

69 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Pizza de post

Pizza de post

Se obtine un aluat moale care se intinde cu lingura in tava rotunda, unsa cu margarina, tapetata

13 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

O bunatate...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Piftie de peste Piftie de peste

1. Peștele curățat și spălat bine se pune la fiert în aproximativ 3 litri de apă, împreună cu legumele ( doar vreo

0 voturi    0 comentarii
2h
Aperitive
Ghiveci de legume si midii afumate Ghiveci de legume si midii afumate

Se spala, se curata legumele si apoi se taie in bucatii de aproximativ aceeasi marime. Se caleste usturoiul impreuna cu baconul taiat

0 voturi    0 comentarii
40 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Peste Merlucius cu pesmet la tigaie