Somon cu ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Somon cu ciuperci

Ingrediente

  • 1 kg somon file proaspat
  • sare mare
  • zeama unei lamai
  • 3 linguri ulei de masline
  • maioneza
  • 500 g ciuperci
  • o ceapa
  • 50 g unt
  • 1-2 catei de ustuoi
  • condimente dupa placere
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat de sare, se acopera cu un strat de ciuperci si se da la cuptorul in prealabil incins pentru 20 minute. Se acopera pestele cu un strat de maioneza si se mai da la cuptor pentru 10 minute.Se poate servi si fara maioneza, dar se poate adauga maioneza si la serrvire ca sos.In post folosesc maioneza de post.

Se serveste cu garnitura de ciuperci preparate astfel:

se caleste ceapa in untul incis, se adauga ciupercile, o cescuta de apa si se lasa sa fiarba. Adaugam usturoiul,sare piper si patrunjel. Se serveste alaturi de feliile de peste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise