autor:

Cely Snijec

» » Mancaruri cu peste

Somon cu ciuperci

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 martie 2009

Ingrediente
1 kg somon file proaspat, sare mare, zeama unei lamai, 3 linguri ulei de masline, maioneza, 500 g ciuperci, o ceapa, 50 g unt, 1-2 catei de ustuoi, condimente dupa placere, patrunjel verde

Dificultate: Redusa Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat de sare, se acopera cu un strat de ciuperci si se da la cuptorul in prealabil incins pentru 20 minute. Se acopera pestele cu un strat de maioneza si se mai da la cuptor pentru 10 minute.Se poate servi si fara maioneza, dar se poate adauga maioneza si la serrvire ca sos.In post folosesc maioneza de post.
Se serveste cu garnitura de ciuperci preparate astfel:
se caleste ceapa in untul incis, se adauga ciupercile, o cescuta de apa si se lasa sa fiarba. Adaugam usturoiul,sare piper si patrunjel. Se serveste alaturi de feliile de peste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Penne cu somon si ciuperci

Penne cu somon si ciuperci

Cuvantul paste imi da mereu inspiratie in gasirea celor mai interesante combinatii de gusturi. Astazi

1 vot    2 comentarii
40 min
Retete cu paste de la bloggeri
Tort aperitiv cu crema de branza,somon si ciuperci

Tort aperitiv cu crema de branza,somon si ciuperci

Ingredientele se pun intr-un bol si se amesteca bine.Framantam aluatul si-l lasam la crescut 45 mi

2 voturi    1 comentariu
3h 50 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

    O bunatate...

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 07 august 2009

    Imi place...chiar mi s-a facut foame.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 august 2009

    Dupa cum este prezentat cred ca este o bunatate...

    • mariana

      mariana (Chef de cuisine) , 04 august 2009

      Felicitari!!!! arata foarte gustos si sunt precisa ca e si delicioasa...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009

      Cred ca e foarte bun...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 mai 2009

      Nu toata lumea suporta usturoiul. Folosesc maioneza de post (numai in zilele de post) In alte situatii servesc acest peste cu sos alb.

    • Niko Stan

      Niko Stan (Chef de cuisine) , 03 aprilie 2009

      La ce folosesti maioneza?..eu o asociez numai cu salate..sau poate e buna si cu peste..sincer nu am incercat..oricum eu as inlocui maioneza cu un sos de usturoi:)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • 1 kg somon file proaspat
  • sare mare
  • zeama unei lamai
  • 3 linguri ulei de masline
  • maioneza
  • 500 g ciuperci
  • o ceapa
  • 50 g unt
  • 1-2 catei de ustuoi
  • condimente dupa placere
  • patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Pizza de post

Pizza de post

Se obtine un aluat moale care se intinde cu lingura in tava rotunda, unsa cu margarina, tapetata

12 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

O bunatate...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Peste in sos de rosii cu vin