Reteta postata pe: 10 martie 2009
Ingrediente
1 kg somon file proaspat, sare mare, zeama unei lamai, 3 linguri ulei de masline, maioneza, 500 g ciuperci, o ceapa, 50 g unt, 1-2 catei de ustuoi, condimente dupa placere, patrunjel verde
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Mod de preparare
Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat de sare, se acopera cu un strat de ciuperci si se da la cuptorul in prealabil incins pentru 20 minute. Se acopera pestele cu un strat de maioneza si se mai da la cuptor pentru 10 minute.Se poate servi si fara maioneza, dar se poate adauga maioneza si la serrvire ca sos.In post folosesc maioneza de post.
Se serveste cu garnitura de ciuperci preparate astfel:
se caleste ceapa in untul incis, se adauga ciupercile, o cescuta de apa si se lasa sa fiarba. Adaugam usturoiul,sare piper si patrunjel. Se serveste alaturi de feliile de peste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu ciuperci" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Ingredientele se pun intr-un bol si se amesteca bine.Framantam aluatul si-l lasam la crescut 45 mi
2 voturi
1 comentariu
3h 50 min
Pestele spalat, uscat, condimentat cu sare si piper, se pune in vasul termorezistent, impreuna cu
0 voturi
0 comentarii
50 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
mariana (Chef de cuisine) , 04 august 2009
Felicitari!!!! arata foarte gustos si sunt precisa ca e si delicioasa...
mirey (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009
Cred ca e foarte bun...
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 mai 2009
Nu toata lumea suporta usturoiul. Folosesc maioneza de post (numai in zilele de post) In alte situatii servesc acest peste cu sos alb.
Niko Stan (Chef de cuisine) , 03 aprilie 2009
La ce folosesti maioneza?..eu o asociez numai cu salate..sau poate e buna si cu peste..sincer nu am incercat..oricum eu as inlocui maioneza cu un sos de usturoi:)