autor:

Cely Snijec

» » Mancaruri cu peste

Somon cu lamaie

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 mai 2011

Ingrediente
- 1 kg somon proaspat, - 50 g sare mare, - o lamaie, Sos:, - o lingura faina, - 2 linguri ulei de masline, - o ceasca si jumatate de vin alb sec, sare,piper,cimbru,oregano, - cartofi pentru garnitura, - verdeata pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

25 voturi

Mod de preparare

Presaram un strat de sare mare in dubletta,peste care asezam somonul stropit cu ulei de masline si zeama de lamaie. Peste somon, asternem felii de lamaie. Lasam vasul acoperit pe flacara, pentru 15-20 minute(pana isi schimba culoarea)
Intre timp pregatim sosul: se amesteca faina cu uleiul, vinul,condimentele.Se lasa pe flacara, amestecand mereu cu telul, pana se obtine o compozitie de consistenta smantanii subtiri.
Servim somonul cu garnitura de cartofi natur, si sos presarat cu patrunjel verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Somon la cuptor cu garnitura de sos de lamaie cu capere

Somon la cuptor cu garnitura de sos de lamaie cu capere

Fileul de somon se aseaza intr-un vas termorezistent pentru cuptor tapetat cu hartie de pergament

8 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Biban de mare, la cuptor, in crusta de sare si ierburi

Biban de mare, la cuptor, in crusta de sare si ierburi

Prima data trebuie spalati si curatati pestii. Dupa care se taie rozmarinul si salvia marunt. Peste

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iulie 2012

    Ador somonul.

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2011

    Foarte bun si noua ne place asa usor in tigaie.Fac si eu un sos numai ca il fac din maioneza diluata cu putina apa usturoi zdrobit,si citeva capere si iese gustos.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 august 2011

    Asa il fac si eu si este o bunatate.Felicitari,arata super bine.

    • murigneau

      murigneau (Chef de cuisine) , 01 august 2011

      Bravo! Merita incercat!!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 iulie 2011

      delicios!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 05 mai 2011

      Minunata reteta!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 mai 2011

      Foarte ,foarte bun si apetisant!*****

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 03 mai 2011

      Super bun yumi,yumi...nu as refuza o portie hmmmmm. Felicitari !

    • anaandronel

      anaandronel (Chef de cuisine) , 02 mai 2011

      foarte fina mincare si binenteles foarte gustoasa!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

25 voturi

Ingrediente

  • - 1 kg somon proaspat
  • - 50 g sare mare
  • - o lamaie
  • Sos:
  • - o lingura faina
  • - 2 linguri ulei de masline
  • - o ceasca si jumatate de vin alb sec
  • sare,piper,cimbru,oregano
  • - cartofi pentru garnitura
  • - verdeata pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ador somonul.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Rasol de pastrav cu piure de legume