Somon cu sos verde

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cani frunze de spanac proaspat,
  • Îndesate (circa 120 g)
  • 1/2 cana frunze de patrunjel, Îndesate
  • 1/2 cana frunze si cozi fragede de coriandru,
  • Îndesate
  • 2 linguri suc proaspat de lamâie
  • 1 ardei jalapeno murat
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita seminte de telina
  • 1 frunza de dafin
  • 6 fâsii (7,5 x 1 cm fiecare) coaja de lamâie
  • 4 felii de somon (2,5 cm grosime, 170 g
  • fiecare)

Mod de preparare

Se tine spanacul la aburi, deasupra apei care

fierbe, 30 de minute sau pâna se moaie. Se pune

spanacul Într-un robot de bucatarie Împreuna cu

patrunjelul, frunzele de coriandru, sucul de lamâie,

ardeiul jalapeno, uleiul si 1/4 lingurita sare; se

prelucreaza pâna când piureul este gros si uniform.

Într-o cratita mare, se pun semintele de telina,

frunza de dafin, coaja de lamâie si restul de

1/4 lingurita sare. Se adauga apa destula, Încât sa

ajunga la jumatatea cratitei. Se adauga somonul; se

acopera cu hârtie cerata si se fierb la foc potrivit

7-10 minute sau pâna când somonul este fiert. Ia

mijlocul Intervalului de fierbere, somonul se Întoarce

pe partea cealalta. Cu o paleta perforata, se scoate

somonul din tigaie.

Somonul se serveste cald, la temperatura

camerei, sau racit. cu sosul verde deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise