autor:

Piri Piri e Canela

» » Mancaruri cu peste

Somon cu suc de portocale la cuptor(Salmão c/laranja no forno)

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 25 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 25 mai 2010

Ingrediente
Pt.2 pers:, 2-3 bucãti de somon, ciuperci optional, 1portocalã mare s-au 2 mici,2-3 rondele de portocalã, ulei de mãsline, 4 cãtei de usturoi, Condimente:sare,piper,rozmarin,dafin sec,nucsoarã, pãtrunjel s-au coriandru tocat gros

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

4 voturi

Mod de preparare

Pt.marinatã:Somonul s-au orice alt peste care vã place,se condimenteazã.Se adaugã usturoiul intreg zdrobit,si sucul de portocalã(e).Se lasã cam 20 min.
Pt.aceastã retetã este ideal vasul de lut(roman).Se pune putin ulei de mãsline(bucãtile mele de peste erau f. slabe in grãsime,altfel nu puneam deloc)peste se pune pestele,ciupercile intregi,marinata,piper boabe optional,pãtrunjel tocat si rondelele de portocalã.Se dã la cuptor pt.20 min.pestele se face foarte repede.
Am servit cu garniturã de cartofi copti si spanac cu smântânã.
Am respectat reteta originalã,am adãugat in + ciuperci.Am gãtit special pt. sotul meu,care e "certat" cu pestele.Spre surprinderea mea,i-a plãcut mult!!!sucul de portocalã ii dã un gust aparte....
Poftã bunã!
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu suc de portocale la cuptor(Salmão c/laranja no forno)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Salau marinat la cuptor

Salau marinat la cuptor

Se curata pestii de solzi si de branhii, se eviscereaza, se spala bine si se zvanta. Se prepara

13 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Cod pane

Cod pane

Pestele spalat, uscat in servet de hartie, se portioneaza,se marineaza pentru 10 minute in zeama

10 voturi    6 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Trimmer T830E

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Panini Maker

- 15 %
249.99 lei
212.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

    Foarte bun pestele, mai ales in aceasta combinatie.

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

    Nu pot lipsi cand este vorba de peste..........ha,ha,ha. Excelent!

  • Ioana capsunica

    Ioana capsunica (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

    Delicis si sanatos! Imi place pestele la nebunie si ador combinatiile inedite de genul carne cu fructe. Foarte interesant o reteta ce merita retinuta!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      Daca a mancat sotul tau, inseamna ca a iesit delicios.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      Interesant cu sucul de portocala...trebuie incercat Miha.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Nu ma omor eu dupa peste,dar reteta ta arata tare bine. Felicitari.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Felicitari ! pentru acest preparat delicios.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      O bunatate, trebuie sa recunosc ca arata f. bine si provoaca pofta privind doar platoul. Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Sunt fan peste,asa ca nu pot spune decat ca este o reteta delicioasa..

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pt.2 pers:
  • 2-3 bucãti de somon
  • ciuperci optional
  • 1portocalã mare s-au 2 mici,2-3 rondele de portocalã
  • ulei de mãsline
  • 4 cãtei de usturoi
  • Condimente:sare,piper,rozmarin,dafin sec,nucsoarã
  • pãtrunjel s-au coriandru tocat gros

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

6 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

mira (Chef de cuisine)

Foarte bun pestele, mai ales in aceasta combinatie.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Crema de somon Crema de somon

Somonul il blendezi bine pana cand se marunteste bine, dupa care adaugi crema de branza si omogenizezi. Ceapa verde o toci marunt si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez

Pestele, dupa ce a fost curatat de solzi si spalat bine, se va deschide si se va cresta pe latime si se va condimenta si stropi cu suc

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
PANGASIUS PANE