autor:

Cely Snijec

» » Mancaruri cu peste

Somon delicios

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 martie 2009

Ingrediente
1kg file de somon (pentru 4 persoane), sare mare, 200 g bacon feliat, 1/2 lamaie, 8 cartofi, Pentru sos:, 2 linguri faina sau amidon +o cescuta lapte, 350-400 ml lapte, 100 g smantana, o lingura ulei de masline, 50 g branza de vaci sau cascaval ras, 50 ml conjac sau wisky, sare, piper,, oregano,condimente pentu peste(sau orice preferati)

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

27 voturi

Mod de preparare

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri de bacon, dupa care se da la cuptorul incins, petru 25-30 minute.
Dupa preferinta, se poate presara cu boabe de piper marinate

sosul:
Punem laptele la fiert.
Intre timp dizolvam faina sau amidonul in lapte. Adaugam maiaua obtinuta in laptele care clocoteste. Se ia de pe flacara si se amesteca, continuu pana se ingroasa compozitia si devine ca o smantana deasa. Se adauga smantana, uleiul, branza si conjacul. Amestecam pe flacara pana se obtine un sos subtire. Condimentam dupa gust.
Feliile de peste se servesc alaturi de cartofi natur cu sosul fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon delicios" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Peste in sos de rosii cu vin

Peste in sos de rosii cu vin

Pestele se eviscereaza, se spala, se portioneaza se sterge bine cu un prosop curat, se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Peste prajit

Peste prajit

PestIi se curata de icre si de branhiI, se taie bucatele (capul il puteti folosii la ciorbe). Dupa

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 03 august 2012

    Si eu spun fara bacon. Altfel, excelenta!

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2012

    Pare buna reteta dar eu prefer sa nu amestec peste cu carne-eu pun felii de branza galbena pe somon si ii da un gust aparte. De multe ori fac peste pane si inainte de servesc pun pe fiecare o felie de branza galbena si acopar cu un capac-las ca branza sa se topeasca putin este foarte gustos.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2012

    Lucullus, asteptam o reteta pe care ne-o impartasesti. Suntem curiosi sa-ti cunoastem gusturile.

    • Fara foto

      Lucullus (Bucatar sef) , 23 aprilie 2012

      Sincer mi se pare aiurea sa strici gustul carnii de somon cu bacon!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2009

      Chiar ca este delicios.Felicitari.

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2009

      Ador somonul.Am revenit de curand din Spania,unde , in statiunea Malgrat de Mar,la restaurantul hotelului "Luna Club", in fiecare seara serveam , printre altele , somon la gratar.Un adevarat festin!!!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2009

      Mai trec pe aici mai iau o gura de somon cu bacon,mmm ce bunatate.Eu nu fac pe sclifosita ca nu ar merge bine somonul cu baconul,dar probabil ca unii mananca numai somon in vis si nici macar in realitate.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2009

      Imi place si somonul si baconul, iar combinatia cred ca este o grozavie.............cui nu ii place sa nu testeze.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 31 august 2009

      Este super reteta ta felicitari,si eu combin pestele cu bacon,au un gust deosebit,o sa fac aceasta reteta cely si voi revenii cu comentarii!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 august 2009

      Este grozava reteta draga Cely.Eu prepar cu bacon fileul de rechin,dar nu la cuptor ci la gratar sau in frigarui alaturi de ciuperci proaspete imbracate tot in bacon..

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 04 august 2009

      Arata super-bine si cred ca este un deliciu,felicitari.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 august 2009

      Multumesc pentru aprecieri. Asa este, fiecare face numai ce crede ca i-ar place. Este o varianta pentru prepararea somonului.Noua ne place foarte mult.

    • Fara foto

      liliana cerbu (Maestru bucatar) , 01 august 2009

      Buuuuna! Am s-o incerc si eu. Cunosc si eu o reteta din bucataria italiana care contine cele doua ingrediente: somon si bacon feliat subtire: bucata de somon se infasoara pe circumferinta in bacon, se leaga si se prajeste la tigaie sau la gratar. Se serveste pe pat de salata trasa la tigaie cu putina ceapa si stropita cu lamaie. Super bun.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 31 iulie 2009

      Mirey, iti multumesc pentru apreciere. Panseluta, ai dreptate. Imi cer scuze ca am postat reteta pe care o prefer.Promit sa revin cu retete traditionale

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009

      Mie imi place foarte mult. Sunt fel si fel de retete si fel si fel de gusturi. Nu e obligat nimeni sa faca o reteta care nu-i place. Felicitari, Cely!

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 06 iunie 2009

      Nu mi se pare ceva la locului lui sa mananci peste ca somonul si sa-l amesteci cu porc, asta ii elimina toate proprietatile sanatoase. Pestele amestecat cu porcul provine, cred, dintr- o zona chinezeasca anumita. Popoarele mediteraneene nu ar face asa o combinatie. Asta poti sa mananci ocazional dar nu sa faci o practica din asta. Eu cred ca trebuie sa promovam cele mai sanatoase retete in aceste site-uri culinare, de asemenea cred, mai ales la retetele zise exotice, si nu numai, ca trebuie sa facem cunoscuta provenienta retetei.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

27 voturi

Ingrediente

  • 1kg file de somon (pentru 4 persoane)
  • sare mare
  • 200 g bacon feliat
  • 1/2 lamaie
  • 8 cartofi
  • Pentru sos:
  • 2 linguri faina sau amidon +o cescuta lapte
  • 350-400 ml lapte
  • 100 g smantana
  • o lingura ulei de masline
  • 50 g branza de vaci sau cascaval ras
  • 50 ml conjac sau wisky
  • sare
  • piper,
  • oregano,condimente pentu peste(sau orice preferati)

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Pizza de post

Pizza de post

Se obtine un aluat moale care se intinde cu lingura in tava rotunda, unsa cu margarina, tapetata

12 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Retete de post

mira (Chef de cuisine)

Si eu spun fara bacon. Altfel, excelenta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Peste de rau, prajit