Am marinat bucatile de somon in zeama de lamaie, o lingura de ulei de masline,un praf de nucsoara rasa, rozmarin si piper alb dupa gust timp de 5 minute.
Sarea se presara deasupra preparatului final ( e bine sa folositi daca aveti la indemana sare de mare sau sare roz de Himalaya).
Fiecare bucata de somon se aseaza pe o bucata de folie de aluminiu unsa in prealabil cu putin ulei de masline.Deasupra pestelui asezam un catel de usturoi zdrobit cu palma, ardei gras verde,turnam cu lingurita putin sos in care s-a marinat pestele si impachetam pachetelele sau pliculetele stranse bine la capete.
Gratarul se incinge si se unge in prealabil cu putin ulei inainte de a aseza pachetelele sau pliculetele cu somon.
Se coc cca 5-8 minute pe fiecare parte la foc mediu . Cand este gata oprim focul si lasam sa se odihneasca 2-3 minute inainte de a fi servit.
Pentru garnitura am inabusit intr-o tigaie de ceramica Delimano cateva buchetele de broccoli congelat. Am incins tigaia, am asezat buchetelele, le-am stropit cu cateva picaturi de ulei de masline pentru aroma si stralucire. La sfarsit am presarat putina nucsoara si zeama de lamaie.
In aceasta tigaie a iesit un broccoli natur, crocant care si-a pastrat culoarea, prospetimea si savoarea. In plus a fost gata intr-un timp record.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii