Am marinat bucatile de somon in zeama de lamaie, o lingura de ulei de masline,un praf de nucsoara rasa, rozmarin si piper alb dupa gust timp de 5 minute.
Sarea se presara deasupra preparatului final ( e bine sa folositi daca aveti la indemana sare de mare sau sare roz de Himalaya).
Fiecare bucata de somon se aseaza pe o bucata de folie de aluminiu unsa in prealabil cu putin ulei de masline.Deasupra pestelui asezam un catel de usturoi zdrobit cu palma, ardei gras verde,turnam cu lingurita putin sos in care s-a marinat pestele si impachetam pachetelele sau pliculetele stranse bine la capete.
Gratarul se incinge si se unge in prealabil cu putin ulei inainte de a aseza pachetelele sau pliculetele cu somon.
Se coc cca 5-8 minute pe fiecare parte la foc mediu . Cand este gata oprim focul si lasam sa se odihneasca 2-3 minute inainte de a fi servit.
Pentru garnitura am inabusit intr-o tigaie de ceramica Delimano cateva buchetele de broccoli congelat. Am incins tigaia, am asezat buchetelele, le-am stropit cu cateva picaturi de ulei de masline pentru aroma si stralucire. La sfarsit am presarat putina nucsoara si zeama de lamaie.
In aceasta tigaie a iesit un broccoli natur, crocant care si-a pastrat culoarea, prospetimea si savoarea. In plus a fost gata intr-un timp record.
Reteta de mancare de stevie. Mancare de stevie reteta simpla si delicioasa. Cum se face mancarea de stevie. Retete cu stevie.
Mancare de stevieReteta de salata de cartofi cu smantana. Salata de cartofi cu smantana si usturoi reteta simpla. Retete de salata de cartofi....
Salata de cartofi cu smantanaDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii