Am marinat bucatile de somon in zeama de lamaie, o lingura de ulei de masline,un praf de nucsoara rasa, rozmarin si piper alb dupa gust timp de 5 minute.
Sarea se presara deasupra preparatului final ( e bine sa folositi daca aveti la indemana sare de mare sau sare roz de Himalaya).
Fiecare bucata de somon se aseaza pe o bucata de folie de aluminiu unsa in prealabil cu putin ulei de masline.Deasupra pestelui asezam un catel de usturoi zdrobit cu palma, ardei gras verde,turnam cu lingurita putin sos in care s-a marinat pestele si impachetam pachetelele sau pliculetele stranse bine la capete.
Gratarul se incinge si se unge in prealabil cu putin ulei inainte de a aseza pachetelele sau pliculetele cu somon.
Se coc cca 5-8 minute pe fiecare parte la foc mediu . Cand este gata oprim focul si lasam sa se odihneasca 2-3 minute inainte de a fi servit.
Pentru garnitura am inabusit intr-o tigaie de ceramica Delimano cateva buchetele de broccoli congelat. Am incins tigaia, am asezat buchetelele, le-am stropit cu cateva picaturi de ulei de masline pentru aroma si stralucire. La sfarsit am presarat putina nucsoara si zeama de lamaie.
In aceasta tigaie a iesit un broccoli natur, crocant care si-a pastrat culoarea, prospetimea si savoarea. In plus a fost gata intr-un timp record.
Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructeIn tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.
Varza noua calita in tuciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii