Se pune ulei intr-o tava ce merge la cuptor, se aseaza pestele cu pielea in jos, se toarna untul topit si se condimenteaza (sare, piper, condimente dupa gust), se aseaza feliile subtiri de portocala(lamaie) si crengutele de rozmarin.
Se da la cuptor si se stropeste, din cand in cand, cu sosul ce se formeaza. Timpul de coacere difera de la cuptor la cuptor. Eu am unul pe gaz si l-am lasat in jur de jumatate de ora la foc potrivit (doar ultimele 10 minute am dat focul mai tare ca sa se rumeneasca).
De regula, somonul este facut cand se desface usor cu furculita.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii