autor:

Cely Snijec

» » Mancaruri cu peste

Somon la cuptor

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 februarie 2010

Ingrediente
500 g somon, 2 linguri ulei de masline, piper, 100 g sare mare, Garnitura:, 1/2 kg cartofi, Sos alb:, 50 g unt, 2 linguri faina, o ceasca lapte, 300 g smantana, 50 ml vin alb, 2 linguri coniac, sare, piper, oregano, nucsoara, cimbru, Decor:, salata verde, ardel rosu proaspat, patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 1h

23 voturi

Mod de preparare

Asez un strat de sare mare, intr-un vas de yena.Peste patul de sare,asez pestele uns cu ulei de masline, condimentat cu piper. Nu e nevoie de sare peste pestele crud.Este suficienta sarea peste care e asezat pestele.Dau la cuptor pentru 25 de minute.
Intre timp fierb cartofii.
Prepar sosul:
Topec untul, adaug faina dizlvata in lapte, apoi smantana.Dupa ce se ingroasa sosul, adaug vinul, coniacul si condimentele.Trebie sa aiba consistenta unei smantani subtiri. Daca e nevoie, se adauga lapte.
Servim somonul cald cu garnitura de cartofi natur si sos.
Decoram dupa imaginatie
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
somon la cuptor

somon la cuptor

Se pune pestele in tava, cu legumele. Se unge cu putin ulei de masline, se adauga putin vin, apoi

23 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Somon la cuptor cu legume

Somon la cuptor cu legume

Legumele se pun la calit intr-o tigaie cu putin unt. Somonul se spala, se unge cu putin ulei si sare

2 voturi    5 comentarii
35 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 31 decembrie 2012

    buna de tot reteta!

  • eugg

    eugg (Chef de cuisine) , 16 decembrie 2011

    Ok ! sotia mi-a pus somonul in fata ,adica in tava de la cuptor si mi-a zis textual :"da-i cu ce vrei tu". Eu : "pai trebuie sa citesc pe gustos punct cutare ca mi-a pierit imaginatia." Acum...coniac am , vin alb am ( am si rosu) faina cimbru smantana socoteli ...n-am nucsoara dar sarim peste asta :) Mersi multe ptr idei ; mai tinem legatura... Poate fac o poza cu ce iese si o inalt aici pe site..

  • Cristina Omer

    Cristina Omer (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2010

    Arata foarte bine, la mine gateste sotul somon , o sa ii zic si reteta asta

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

      Am vazut reteta la''''reteta zilei'''' si am intrat sa vad ce peste ai facut draga Cely,arata traznet.Mi-ai facut o pofta,mmmm.Te votez de fiecare data cand trec pe la tine.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 24 februarie 2010

      Foarte aromat si prezentare *****Super! Felicitari, ai o imaginatie deosebita la mancaruri.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      O bunatate,felicitari,ai votul meu mereu.Cely, draga mea ai niste retete una si una,cu prezentari si poze jos palaria,sa tot mananci.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      Bun, bun, bun...

    • Fara foto

      angy (Chef de cuisine) , 14 februarie 2010

      Foarte gustos!!!

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 14 februarie 2010

      interesant si bun

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 14 februarie 2010

      Felicitari.!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 14 februarie 2010

      Foarte frumos prezentat si fara indoiala delicios....

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 februarie 2010

      Tare bine mai arata... o bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

23 voturi

Ingrediente

  • 500 g somon
  • 2 linguri ulei de masline
  • piper
  • 100 g sare mare
  • Garnitura:
  • 1/2 kg cartofi
  • Sos alb:
  • 50 g unt
  • 2 linguri faina
  • o ceasca lapte
  • 300 g smantana
  • 50 ml vin alb
  • 2 linguri coniac
  • sare
  • piper
  • oregano
  • nucsoara
  • cimbru
  • Decor:
  • salata verde
  • ardel rosu proaspat
  • patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Marian (Chef de cuisine)

buna de tot reteta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Tocanita de mazare noua si cod Tocanita de mazare noua si cod

Se curata ceapa si prazul si se toaca julien, apoi se pun la calit in ulei. Se curata morcovul, se toaca marunt si se adauga peste

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

2 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Icre de casa