Somon la gratar cu cartofi dulci

Somon la gratar cu cartofi dulci

Ingrediente

  • pentru 3 persoane:
  • cca 600 grame de somon, file,
  • 2 cartofi dulci, marisori,
  • pentru marinarea somonului:
  • sare, piper,
  • 1 lingurita de miere,
  • 1 lingurita mustar boabe
  • zeama unei limete
  • pentru asezonarea cartofilor dulci:
  • sare, piper,
  • 1 lingurita de scortisoara,
  • 1 lingurita de boia iute
  • 1 lingura de ulei de masline

Mod de preparare

Asezonati somonul cu sare si piper dupa gust.omogenizati mierea cu sucul de lime si mustarul boabe si pensulati somonul cu amestecul obtinut.ceea ce ramine lasati deoparte. Lasati somonul in frigider o ora ,sa se patrunda de arome. Apoi incingeti gratarul si asezati pe el somonul pe partea cu piele. Lasati-l acolo timp de cca 4 minute,dupa care il intoarceti pe partea cealalta. Il mai lasati inca 3 minute, dupa care il luati de pe gratar si il pensulati inca o data cu melanjul cu boabe de mustar ce v-a ramas.

Intre timp sper ca ati realizat ca s-au copt si cartofii in cuptor, nu? Adica i-am curatat si taiat wedges. Apoi am amestecat toate prafurile asezonatoare: sare, piper, scortisoara, boia cu uleiul de masline si am obtinut o pasta cu care am imbalsamat bine suprafata tuturor cartofilor.pe care i-am luat apoi si i-am plasat intr-o tava ,pe hirtie de copt si i-am dat la cuptorul preincalzit la 180 grade cca 25-30 minute, pina cind s-au rumenit.intre timp, i-am intors o data...

Cam asta a fost povestea scurta a somonului cu cartofi dulci,la care noi i-am adaugat si o salata simpla,verde,cu esalota si otet alb.sa aveti pofta,ca noi am avut!

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Alison's Trials.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise