autor:

Cristina Oprica

» » Mancaruri cu peste

Somon pe gratar (fara sa afumati bucataria)

Autor: Cristina Oprica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina Oprica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Ingrediente
2 buc medalion de somon (sau 2 fileuri), 1 lamaie, piper macinat, marar uscat sfaramat (pudra), usturoi granulat, ulei de masline, un praf de sare, 2 linguri de parmezan ras, putin ghimbir (ras sau pudra), legume pentru ornare (ardei gras colorat taiat fasii subtiri, frunza de patrunjel etc)

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Pestele se spala si se zvanta de apa, se unge cu putin ulei de masline, se presara cu un amestec din sare, piper macinat, marar uscat si usturoiul granulat. Se stoarce lamaie deasupra (dupa ce am avut grija sa pastram doua felii subtiri din lamaie).
Intre timp, am incins cuptorul si gratarul de fonta pe ochiul aragazului. Asezam bucatile pe gratarul bine incins si uns cu putin ulei (daca aveti un pulverizator e perfect). Se intoarce imediat cu grija sa nu se rupa si se pune cu totul in cuptor unde se lasa cca un sfert de ora cu focul redus la potrivit.
Se presara parmezanul ras si putin ghimbir cand e aproape gata si se mai lasa 3-5 minute la cuptor.
Se scoate cu grija si se aseaza pe farfurii. Indepartam pielea care nu e sanatoasa, ornam cu cele doua felii de lamaie pastrate si cu restul de legume.
Garnitura ideala este din orez cu legume fierte la abur.
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon pe gratar (fara sa afumati bucataria)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
File de peste

File de peste "donut" prajit

Pestele se spala bine,apoi se pune cu cca 2 lamii,pina a 2-a zi;se pune un rind de peste,apoi,un

6 voturi    13 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Somn la tava cu portocale

Somn la tava cu portocale

Eviscerati pestii, scoateti branhiile, spalati-i cu apa rece si condimentati-i cu un baitz preparat

9 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 buc medalion de somon (sau 2 fileuri)
  • 1 lamaie
  • piper macinat
  • marar uscat sfaramat (pudra)
  • usturoi granulat
  • ulei de masline
  • un praf de sare
  • 2 linguri de parmezan ras
  • putin ghimbir (ras sau pudra)
  • legume pentru ornare (ardei gras colorat taiat fasii subtiri
  • frunza de patrunjel etc)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

8 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Calcan cu usturoi