autor:

Cristina Oprica

» » Mancaruri cu peste

Somon pe gratar (fara sa afumati bucataria)

Autor: Cristina Oprica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina Oprica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Ingrediente
2 buc medalion de somon (sau 2 fileuri), 1 lamaie, piper macinat, marar uscat sfaramat (pudra), usturoi granulat, ulei de masline, un praf de sare, 2 linguri de parmezan ras, putin ghimbir (ras sau pudra), legume pentru ornare (ardei gras colorat taiat fasii subtiri, frunza de patrunjel etc)

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Pestele se spala si se zvanta de apa, se unge cu putin ulei de masline, se presara cu un amestec din sare, piper macinat, marar uscat si usturoiul granulat. Se stoarce lamaie deasupra (dupa ce am avut grija sa pastram doua felii subtiri din lamaie).
Intre timp, am incins cuptorul si gratarul de fonta pe ochiul aragazului. Asezam bucatile pe gratarul bine incins si uns cu putin ulei (daca aveti un pulverizator e perfect). Se intoarce imediat cu grija sa nu se rupa si se pune cu totul in cuptor unde se lasa cca un sfert de ora cu focul redus la potrivit.
Se presara parmezanul ras si putin ghimbir cand e aproape gata si se mai lasa 3-5 minute la cuptor.
Se scoate cu grija si se aseaza pe farfurii. Indepartam pielea care nu e sanatoasa, ornam cu cele doua felii de lamaie pastrate si cu restul de legume.
Garnitura ideala este din orez cu legume fierte la abur.
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon pe gratar (fara sa afumati bucataria)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Somon la cuptor cu legume

Somon la cuptor cu legume

Legumele se pun la calit intr-o tigaie cu putin unt. Somonul se spala, se unge cu putin ulei si sare

4 voturi    5 comentarii
35 min
Mancaruri cu peste
Scrumbie cu verdeturi la cutor

Scrumbie cu verdeturi la cutor

In primul rand curatam bine scrumbia si o spalam. In interiorul acesteia punem felii de lamaie si

3 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 buc medalion de somon (sau 2 fileuri)
  • 1 lamaie
  • piper macinat
  • marar uscat sfaramat (pudra)
  • usturoi granulat
  • ulei de masline
  • un praf de sare
  • 2 linguri de parmezan ras
  • putin ghimbir (ras sau pudra)
  • legume pentru ornare (ardei gras colorat taiat fasii subtiri
  • frunza de patrunjel etc)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
File de pastrav in unt cu migdale