autor:

Cristina Oprica

» » Mancaruri cu peste

Somon pe gratar (fara sa afumati bucataria)

Autor: Cristina Oprica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina Oprica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Ingrediente
2 buc medalion de somon (sau 2 fileuri), 1 lamaie, piper macinat, marar uscat sfaramat (pudra), usturoi granulat, ulei de masline, un praf de sare, 2 linguri de parmezan ras, putin ghimbir (ras sau pudra), legume pentru ornare (ardei gras colorat taiat fasii subtiri, frunza de patrunjel etc)

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Pestele se spala si se zvanta de apa, se unge cu putin ulei de masline, se presara cu un amestec din sare, piper macinat, marar uscat si usturoiul granulat. Se stoarce lamaie deasupra (dupa ce am avut grija sa pastram doua felii subtiri din lamaie).
Intre timp, am incins cuptorul si gratarul de fonta pe ochiul aragazului. Asezam bucatile pe gratarul bine incins si uns cu putin ulei (daca aveti un pulverizator e perfect). Se intoarce imediat cu grija sa nu se rupa si se pune cu totul in cuptor unde se lasa cca un sfert de ora cu focul redus la potrivit.
Se presara parmezanul ras si putin ghimbir cand e aproape gata si se mai lasa 3-5 minute la cuptor.
Se scoate cu grija si se aseaza pe farfurii. Indepartam pielea care nu e sanatoasa, ornam cu cele doua felii de lamaie pastrate si cu restul de legume.
Garnitura ideala este din orez cu legume fierte la abur.
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon pe gratar (fara sa afumati bucataria)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Chiftelute  din  peste cu sos de coriandru verde

Chiftelute din peste cu sos de coriandru verde

Fileul de peste se curate si se lasa intr-o marinata de zeama de lamiie,cel putin 6 ore(eu las peste

6 voturi    8 comentarii
3h
Mancaruri cu peste
Macrou cu sos de rosii la cuptor

Macrou cu sos de rosii la cuptor

Curatam pestele de intestine, indepartam capetele, cozile si aripioarele si il spalam foarte bine

87 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 buc medalion de somon (sau 2 fileuri)
  • 1 lamaie
  • piper macinat
  • marar uscat sfaramat (pudra)
  • usturoi granulat
  • ulei de masline
  • un praf de sare
  • 2 linguri de parmezan ras
  • putin ghimbir (ras sau pudra)
  • legume pentru ornare (ardei gras colorat taiat fasii subtiri
  • frunza de patrunjel etc)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Somon la cuptor in crusta de aluat fraged Somon la cuptor in crusta de aluat fraged

Mai intai vom pregati aluatul, ca sa aiba timp sa se odihneasca. Intr-un vas punem faina si sarea, peste care vom adauga untul rece,

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lup de mare cu legume si orez negru Lup de mare cu legume si orez negru

Pestele curatat se pune la marinat pentru cel putin 30 min, impreuna cu continutul plicului de condiment lichid. Dupa marinare punem

0 voturi    0 comentarii
55 min
Mancaruri cu peste
Surpriza din Vulcanul Arenal