autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Somon tartar

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Ingrediente
3 sfecle rosii,coapte, de dimensiuni mari, taiate in felii foarte subtiri, 250 ml vin rosu, 50 g zahar pudra, 150 g de file de somon, taiat in bucati marunte, 3 stridii taiate in bucati, sos soia (dupa gust), sucul unei lamai verzi, sare (dupa gust), un virf cutit boia, Pentru salata:, o legatura de frunze de coriandru, tocate marunt, pentru sosol salatei:, 200 ml ulei de masline, 200 ml ulei de arahide, o lingura de sare, un sfert de lingurita de piper negru, proaspat macinat, sucul unei lamai proaspete, 50 ml otet

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Taie sfecla in felii rondele, cit mai subtiri, apoi fiecare felie pentru fiecare portie. Pune intr-un vas metali sfecla , vin rosu, zaharul pudra si fierbele la foc mic. Dupa ce sa racit , scoate feliilede sfecla din “ lichiorul”astfel obtinut si lasa-le sa se scurga pe o coala de hirtie menajera.Aranjeaza-le apoi in forma de cerc in farfurie.Amesteca bucatile de somon cu stridii taiate si cu coaja de lamie. Asezoneaza-le cu sos de soia, sucul de lamaie verde, sare si boia.Pune amestecul in 6 forme rotunde de prajit. Dupa ce le-ai umplut , aseaza fiecare forma pe farfurie si scoate-o , lasind amestecul de somon si stridii in cetrul de felii de sfecla.Amesteca frunzele de coriandru cu sosul vinegrette si aseaza cite o lingura de salata pe fiecare portie de somon.
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon tartar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Crap romanesc prajit

Crap romanesc prajit

Pestele portionat se sareaza si se lasa cam o ora in frigider ca sa traga sarea. Se pune faina intr-o

2 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Placinta cu peste si ciuperci

Placinta cu peste si ciuperci

Tocam marunt ceapa. Pregatim aragazul si o tigaie antiaderenta in care punem uleiul. Adaugam

1 vot    2 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 3 sfecle rosii,coapte
  • de dimensiuni mari
  • taiate in felii foarte subtiri
  • 250 ml vin rosu
  • 50 g zahar pudra
  • 150 g de file de somon
  • taiat in bucati marunte
  • 3 stridii taiate in bucati
  • sos soia (dupa gust)
  • sucul unei lamai verzi
  • sare (dupa gust)
  • un virf cutit boia
  • Pentru salata:
  • o legatura de frunze de coriandru
  • tocate marunt
  • pentru sosol salatei:
  • 200 ml ulei de masline
  • 200 ml ulei de arahide
  • o lingura de sare
  • un sfert de lingurita de piper negru
  • proaspat macinat
  • sucul unei lamai proaspete
  • 50 ml otet

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

8 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Scoici picante cu crema de branza