autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Somon tartar

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Ingrediente
3 sfecle rosii,coapte, de dimensiuni mari, taiate in felii foarte subtiri, 250 ml vin rosu, 50 g zahar pudra, 150 g de file de somon, taiat in bucati marunte, 3 stridii taiate in bucati, sos soia (dupa gust), sucul unei lamai verzi, sare (dupa gust), un virf cutit boia, Pentru salata:, o legatura de frunze de coriandru, tocate marunt, pentru sosol salatei:, 200 ml ulei de masline, 200 ml ulei de arahide, o lingura de sare, un sfert de lingurita de piper negru, proaspat macinat, sucul unei lamai proaspete, 50 ml otet

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Taie sfecla in felii rondele, cit mai subtiri, apoi fiecare felie pentru fiecare portie. Pune intr-un vas metali sfecla , vin rosu, zaharul pudra si fierbele la foc mic. Dupa ce sa racit , scoate feliilede sfecla din “ lichiorul”astfel obtinut si lasa-le sa se scurga pe o coala de hirtie menajera.Aranjeaza-le apoi in forma de cerc in farfurie.Amesteca bucatile de somon cu stridii taiate si cu coaja de lamie. Asezoneaza-le cu sos de soia, sucul de lamaie verde, sare si boia.Pune amestecul in 6 forme rotunde de prajit. Dupa ce le-ai umplut , aseaza fiecare forma pe farfurie si scoate-o , lasind amestecul de somon si stridii in cetrul de felii de sfecla.Amesteca frunzele de coriandru cu sosul vinegrette si aseaza cite o lingura de salata pe fiecare portie de somon.
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon tartar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Dourada cu legume

Dourada cu legume

Pestii se curata, temperam cu sare, piper si dupa 15-20min introducem la cuptor(grill) si ii coacem

10 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Macrou la grill (gratar)

Macrou la grill (gratar)

Macroul este un peste care se pregateste repede neavand solzi,doar trebuie eviscerat,are un gust

15 voturi    23 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 3 sfecle rosii,coapte
  • de dimensiuni mari
  • taiate in felii foarte subtiri
  • 250 ml vin rosu
  • 50 g zahar pudra
  • 150 g de file de somon
  • taiat in bucati marunte
  • 3 stridii taiate in bucati
  • sos soia (dupa gust)
  • sucul unei lamai verzi
  • sare (dupa gust)
  • un virf cutit boia
  • Pentru salata:
  • o legatura de frunze de coriandru
  • tocate marunt
  • pentru sosol salatei:
  • 200 ml ulei de masline
  • 200 ml ulei de arahide
  • o lingura de sare
  • un sfert de lingurita de piper negru
  • proaspat macinat
  • sucul unei lamai proaspete
  • 50 ml otet

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Somon la cuptor in crusta de aluat fraged Somon la cuptor in crusta de aluat fraged

Mai intai vom pregati aluatul, ca sa aiba timp sa se odihneasca. Intr-un vas punem faina si sarea, peste care vom adauga untul rece,

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lup de mare cu legume si orez negru Lup de mare cu legume si orez negru

Pestele curatat se pune la marinat pentru cel putin 30 min, impreuna cu continutul plicului de condiment lichid. Dupa marinare punem

0 voturi    0 comentarii
55 min
Mancaruri cu peste
File de Salau cu crusta de piure picant