autor:

» » Sosuri

Sos Bechamel

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2009

Ingrediente
Pentru sosul alb:, -25 g unt, -25 g faina, -300 ml lapte, Alte ingrediente:, -1 frunza dafin, -cateva (2-4) boabe de piper, -1/2 ceapa medie, -1 morcov potrivit, -1 buc. telina mica

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Radem morcovul si telina, curatate si spalate, apoi impreuna cu ceapa taiata pestisor, dafinul si boabele de piper, le punem in vasul cu lapte, pe foc mic, pana ce da in clocot.

Punem capacul, luam de pe foc si lasam 10 min. ca sa lucreza aromele, apoi strecuram - cu acest lapte aromat facem sosul.
Se topeste untul, se adauga si se prajeste faina, amestecand continuu, pana se dezlipeste de marginea tigaii.
Incorporam pe rand laptele aromat, amestecand cu telul(neaparat), eliminand cocoloasele, pana ce sosul se leaga si devine omogen, apoi fierbem la foc mic 2 min. , amestecand.
Asezonam (adaugam sare si piper dupa gust).
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos Bechamel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Fusilli  la cuptor cu piept de pui, ciuperci si sos bechamel

Fusilli la cuptor cu piept de pui, ciuperci si sos bechamel

Pieptul de pui se taie fasii nu prea lungi si se pune la fiert in apa cu sare, foi de dafin si o

5 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Lasagna cu carne, ciuperci, branza topita si sos Bechamel

Lasagna cu carne, ciuperci, branza topita si sos Bechamel

Curatati cepele si morcovul, tocati totul marunt, spalati si tocati ciupercile. Puneti la calit in

46 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru sosul alb:
  • -25 g unt
  • -25 g faina
  • -300 ml lapte
  • Alte ingrediente:
  • -1 frunza dafin
  • -cateva (2-4) boabe de piper
  • -1/2 ceapa medie
  • -1 morcov potrivit
  • -1 buc. telina mica

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Retete

din Sosuri

Pasta de ardei Pasta de ardei

Se curata gogosarii, ardeii kapia, ardeii galbeni, ardeii bulgaresti de cotoare si seminte, se dau prin masina de carne si se pun intr-un

2 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Sos de rosii Provencale