Sos Bechamel

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • margarina (cat 2 nuci); 1 ligura cu varf faina de grau; lapte; sare
  • piper si nucsoara macinata(toate trei dupa gust)

Mod de preparare

Se pune pe foc o cratita de marime medie, in care se pune margarina la topit. In ea se caleste faina pana capata o culoare aurie, apoi se adauga laptele cate putin, amestecand mereu sa nu se prinda. Adaugam lapte pana cand obtinem consistenta dorita a sosului. Apoi adaugam sarea, piperul si nucsoara dupa gust, deasemenea amestecand in continuu. Se ia apoi de pe foc, si GATA!!! Se serveste cald sau rece, in functie de alimentele cu care il asociem.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Bounty

Prajitura Bounty

Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...

Prajitura Bounty
Omleta cu cartofi, branza si marar

Omleta cu cartofi, branza si marar

Cartofii fierti se curata de coaja, se clatesc cu apa rece si se taie cubulete.

Omleta cu cartofi, branza si marar
Rulada din fleica de porc, cu carne tocata
Aperitive cu carne

Rulada din fleica de porc, cu carne tocata

Reteta aceasta am pregatit-o de Paste.

Rulada din fleica de porc, cu carne tocata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor