autor:

alinuta

» » Sosuri

Sos Bechamel

Autor: alinuta (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 20 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alinuta (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 20 iulie 2009

Ingrediente
margarina (cat 2 nuci) 1 ligura cu varf faina de grau lapte sare, piper si nucsoara macinata(toate trei dupa gust)

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

3 voturi

Mod de preparare

Se pune pe foc o cratita de marime medie, in care se pune margarina la topit. In ea se caleste faina pana capata o culoare aurie, apoi se adauga laptele cate putin, amestecand mereu sa nu se prinda. Adaugam lapte pana cand obtinem consistenta dorita a sosului. Apoi adaugam sarea, piperul si nucsoara dupa gust, deasemenea amestecand in continuu. Se ia apoi de pe foc, si GATA!!! Se serveste cald sau rece, in functie de alimentele cu care il asociem.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos Bechamel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Pui cu broccoli si sos bechamel

Pui cu broccoli si sos bechamel

Pulpele se spala, se condimenteaza cu sare, piper si boia si se dau la cuptor, in tava acoperita

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Clatite cu pui si ciuperci in sos bechamel

Clatite cu pui si ciuperci in sos bechamel

Pentru clatite amestecati oul cu laptele apoi adaugati faina si amestecati bine cu telul sa nu se

25 voturi    9 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

3 voturi

Ingrediente

  • margarina (cat 2 nuci) 1 ligura cu varf faina de grau lapte sare
  • piper si nucsoara macinata(toate trei dupa gust)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Dulceata de ardei iute rosu Dulceata de ardei iute rosu

Ardeii iuti se spala si se taie marunt. Ardeii kapia (sau gogosari) se spala, se curata de seminte si cotoare si se macina sau se dau

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Caprese