autor:

Fara foto

» » Sosuri

Sos Best

Autor: Mario Best (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 16 august 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mario Best (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 16 august 2006

Ingrediente
1/2 cutie de bulion gros (pasta de tomate), 500 ml apa, 2 linguri de zahar, 1 lingura cu varf de menta uscata (de la plic), 200 gr telemea de vaca uscata rasa, 200 gr cabanos afumat, 200 gr sunca presata, 1 cutie ciuperci, 1 praf de sare, 1 varf de cutit de piper, 1 varf de cutit de praf de curry si eventual alte condimente, dupa gust 2 linguri ulei

Dificultate: Medie Timp: 45 min

6 voturi

Mod de preparare

Se pune la foc potrivit bulionul intr-o cratita de 2-3 litri, se adauga apa, zaharul si se omogenizeaza. Separat se pun la calit intr-o tigaie timp de 6-7 minute ciupercile, cabanosul se taie rondele subtiri si apoi se taie in patru si se adauga la calit impreuna cu sunca presata taiata cubulete mici. Dupa 3-4 minute se scot si se adauga la sosul care intre timp a inceput sa fiarba, se pune branza rasa, iar dupa ce sosul a inceput sa clocoteasca, se pune menta, sarea, piperul si celelalte condimente. Se lasa la racit timp de 10-15 min
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos Best" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Muschi de caprioara, piure de telina cu morcovi si sos de mure

Muschi de caprioara, piure de telina cu morcovi si sos de mure

Piureul: Se taie telina si morcovii cubulete si se calesc cu putina sare, unt si ulei intr-o cratita.

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Limba cu sos picant si ciuperci

Limba cu sos picant si ciuperci

Se tine carnea in apa rece 10-15 minute, apoi se spala. Se pune la fiert in 4 litri de apa rece cu

15 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

6 voturi

Ingrediente

  • 1/2 cutie de bulion gros (pasta de tomate)
  • 500 ml apa
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingura cu varf de menta uscata (de la plic)
  • 200 gr telemea de vaca uscata rasa
  • 200 gr cabanos afumat
  • 200 gr sunca presata
  • 1 cutie ciuperci
  • 1 praf de sare
  • 1 varf de cutit de piper
  • 1 varf de cutit de praf de curry si eventual alte condimente
  • dupa gust 2 linguri ulei

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pui cu sos garam masala Pui cu sos garam masala

Portionam puiul si il uscam cu servetele absorbante, apoi il prajim il uleiul de masline pana se rumeneste putin. Adaugam apoi ceapa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Sos de fasole si porumb Sos de fasole si porumb

Se amesteca intr-un robot de bucatarie trei sferturi din cantitatea de fasole si porumb, pana se formeaza o pasta. Apoi se rastoarna

2 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
SALATA DE CARTOFI CU SOS DE MUSTAR