autor:

Fara foto

» » Sosuri

Sos Best

Autor: Mario Best (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 16 august 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mario Best (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 16 august 2006

Ingrediente
1/2 cutie de bulion gros (pasta de tomate), 500 ml apa, 2 linguri de zahar, 1 lingura cu varf de menta uscata (de la plic), 200 gr telemea de vaca uscata rasa, 200 gr cabanos afumat, 200 gr sunca presata, 1 cutie ciuperci, 1 praf de sare, 1 varf de cutit de piper, 1 varf de cutit de praf de curry si eventual alte condimente, dupa gust 2 linguri ulei

Dificultate: Medie Timp: 45 min

6 voturi

Mod de preparare

Se pune la foc potrivit bulionul intr-o cratita de 2-3 litri, se adauga apa, zaharul si se omogenizeaza. Separat se pun la calit intr-o tigaie timp de 6-7 minute ciupercile, cabanosul se taie rondele subtiri si apoi se taie in patru si se adauga la calit impreuna cu sunca presata taiata cubulete mici. Dupa 3-4 minute se scot si se adauga la sosul care intre timp a inceput sa fiarba, se pune branza rasa, iar dupa ce sosul a inceput sa clocoteasca, se pune menta, sarea, piperul si celelalte condimente. Se lasa la racit timp de 10-15 min
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos Best" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Sos de rosii cu piept de pui

Sos de rosii cu piept de pui

Se taie pieptul de pui patratele mici, se da cu sare si piper (dupa gust) si apoi se pune la prajit

3 voturi    0 comentarii
40 min
Sosuri
Cotlet de berbecut cu cartofi cu rozmarin si sos de verdeturi

Cotlet de berbecut cu cartofi cu rozmarin si sos de verdeturi

Aranjam bucatile de cotlet, indepartand grasimea, vom marina bucatile de carne in marinada pregatita.Punem

0 voturi    0 comentarii
35 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

6 voturi

Ingrediente

  • 1/2 cutie de bulion gros (pasta de tomate)
  • 500 ml apa
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingura cu varf de menta uscata (de la plic)
  • 200 gr telemea de vaca uscata rasa
  • 200 gr cabanos afumat
  • 200 gr sunca presata
  • 1 cutie ciuperci
  • 1 praf de sare
  • 1 varf de cutit de piper
  • 1 varf de cutit de praf de curry si eventual alte condimente
  • dupa gust 2 linguri ulei

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos de lamaie cu ulei Sos de lamaie cu ulei

Acest dressing se poate folosi la peste pe gratar sau la cartofi. Stoarcem lamaile si le pun in pahar, adaugam uleiul si cu un mixer

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri
Marinada de miel Marinada de miel

Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici. Intr-un vas, amestecam condimentele cu delikat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
sos de paste cu ardei si ton