autor:

Fara foto

» » Sosuri

Sos brun

Autor: Mihaela76 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 august 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela76 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 august 2008

Ingrediente
75 g unt sau ulei,, - 75 g faina,, - 1 morcov,, - 1 patrunjel,, - 1/2 telina,, - 1 ceapa,, - 2 catei usturoi,, - 1/4 foaie de dafin,, - cimbru,, - 50 g paste de tomate,, - piper,, - sare,, - 500 ml supa vita.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Zarzavaturile se spala, se curata, se taie in bucati ceapa, se curata, se spala si se taie felii.
Intr-o cratita se pune untul si cand se infierbinta adauga faina rumenindu-se bine in tot timpul se amesteca cu o lingura de lemn sa nu se arda faina. Dupa ce aceasta a capatat o culoare bruna, se adauga zarzavaturile, ceapa si condimentele si se prajesc usor. Se sting apoi cu doua cesti cu apa calda.
In timp ce se prepara sosul, oasele se sparg si se prajesc in cuptor, apoi se pun in vasul cu sos odata cu bulionul.

Se fierbe totul la foc potrivit cca 3 ore, avind grija sa se adune spuma cand se formeaza si sa se mestece mereu ca sa nu se prinda sosul de vas. Dupa ce este gata se strcoara printr-o sita.
Se foloseste ca material de baza la prepararea sosurilor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos brun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Sos rapid de usturoi Doina

Sos rapid de usturoi Doina

Puneti intr-o cana de blender usturoiul curatat si taiat bucati, galbenusul, mustarul zeama de lamaie

59 voturi    17 comentarii
5 min
Sosuri
Guacamole - sos mexican de avocado

Guacamole - sos mexican de avocado

1 Legumele se spala. 2.Rosiile se curata de coaja, cel mai usor prin a le opari. Apoi, le taiem

53 voturi    19 comentarii
15 min
Sosuri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 20 iunie 2009

    Oasele dau gust.Bravo,este interesanta.

  • Fara foto

    adna , 11 octombrie 2008

    Oase... de ce?

  • Fara foto

    Vasile Rusu (Bucatar) , 06 octombrie 2008

    Care oase? In lista ingredientlor nu apar oase.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela76
PASTAI VERZI CU BULION

PASTAI VERZI CU BULION

Ceapa taiata marunt se pune la prajit in ulei oala sub presiune. Se adauga pastaile, spalate si rupte

3 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta de caise

Tarta de caise

Se scot samburii fructelor si se presara cu putin zahar. Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul

17 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
PIFTELE VITA

PIFTELE VITA

Morcovii si cartoful se rad pe razatoarea mica, painea se moaie in apa, patrunjelul se toaca marunt.

2 voturi    7 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Oasele dau gust.Bravo,este interesanta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos de lamaie cu ulei Sos de lamaie cu ulei

Acest dressing se poate folosi la peste pe gratar sau la cartofi. Stoarcem lamaile si le pun in pahar, adaugam uleiul si cu un mixer

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri
Marinada de miel Marinada de miel

Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici. Intr-un vas, amestecam condimentele cu delikat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Sos picant cu verdeata