autor:

Fara foto

» » Sosuri

Sos brun

Autor: Mihaela76 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 august 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela76 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 august 2008

Ingrediente
75 g unt sau ulei,, - 75 g faina,, - 1 morcov,, - 1 patrunjel,, - 1/2 telina,, - 1 ceapa,, - 2 catei usturoi,, - 1/4 foaie de dafin,, - cimbru,, - 50 g paste de tomate,, - piper,, - sare,, - 500 ml supa vita.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Zarzavaturile se spala, se curata, se taie in bucati ceapa, se curata, se spala si se taie felii.
Intr-o cratita se pune untul si cand se infierbinta adauga faina rumenindu-se bine in tot timpul se amesteca cu o lingura de lemn sa nu se arda faina. Dupa ce aceasta a capatat o culoare bruna, se adauga zarzavaturile, ceapa si condimentele si se prajesc usor. Se sting apoi cu doua cesti cu apa calda.
In timp ce se prepara sosul, oasele se sparg si se prajesc in cuptor, apoi se pun in vasul cu sos odata cu bulionul.

Se fierbe totul la foc potrivit cca 3 ore, avind grija sa se adune spuma cand se formeaza si sa se mestece mereu ca sa nu se prinda sosul de vas. Dupa ce este gata se strcoara printr-o sita.
Se foloseste ca material de baza la prepararea sosurilor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos brun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Rata aromata in sos de vin rosu

Rata aromata in sos de vin rosu

Se incinge cuptorul la 190°C. Intr-un bol se amesteca mierea cu melasa, uleiul de masline, scortisoara

18 voturi    5 comentarii
1h 25 min
Sosuri
Sos de usturoi cu morcovi

Sos de usturoi cu morcovi

Cand calesc morcovi ca sa ingalbenesc supa, ii folosesc la un sos de usturoi inedit. Daca nu folositi

13 voturi    5 comentarii
10 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 20 iunie 2009

    Oasele dau gust.Bravo,este interesanta.

  • Fara foto

    adna , 11 octombrie 2008

    Oase... de ce?

  • Fara foto

    Vasile Rusu (Bucatar) , 06 octombrie 2008

    Care oase? In lista ingredientlor nu apar oase.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela76
PASTAI VERZI CU BULION

PASTAI VERZI CU BULION

Ceapa taiata marunt se pune la prajit in ulei oala sub presiune. Se adauga pastaile, spalate si rupte

3 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta de caise

Tarta de caise

Se scot samburii fructelor si se presara cu putin zahar. Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul

17 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
PIFTELE VITA

PIFTELE VITA

Morcovii si cartoful se rad pe razatoarea mica, painea se moaie in apa, patrunjelul se toaca marunt.

2 voturi    7 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Oasele dau gust.Bravo,este interesanta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Dulceata de ardei iute rosu Dulceata de ardei iute rosu

Ardeii iuti se spala si se taie marunt. Ardeii kapia (sau gogosari) se spala, se curata de seminte si cotoare si se macina sau se dau

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
clatite mexicane la cuptor