autor:

Simona D.

» » Sosuri

Sos condimentat pentru preparate la gratar

Autor: Simona D. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona D. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 aprilie 2009

Ingrediente
2 capatani de usturoi, 4 linguri de ulei, piper, sare, ardei iute, 1/2 cana de suc de rosii cu pulpa, 1/2 cana de apa minerala, patrunjel verde

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

8 voturi

Mod de preparare

Usturoiul se curata si se zdrobeste foarte bine cu sare ( dupa gust). Se amesteca cu uleiul picurat putin cate putin, pana se obtine o pasta asemanatoare cu maioneza. Se adauga piper si ardei iute tocat foarte marunt, patrunjelul tocat fin si sucul de rosii. Amestecam bine si turnam apa minerala pana obtinem consistenta dorita.

Se recomanda amestecarea cu o lingura de lemn intr-un vas de pamant. Se poate servi la peste fript sau aripioare de pui la gratar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos condimentat pentru preparate la gratar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Sos rosu usturoiat

Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Sosuri
Bilute in sos de rosii / Balletjes in tomatensaus

Bilute in sos de rosii / Balletjes in tomatensaus

- Puneti apa la fiert intr-o oala si cand fierbe adaugati cuburile de pui. - Intre timp amestecati

2 voturi    0 comentarii
1h
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

10 min

8 voturi

Ingrediente

  • 2 capatani de usturoi
  • 4 linguri de ulei
  • piper
  • sare
  • ardei iute
  • 1/2 cana de suc de rosii cu pulpa
  • 1/2 cana de apa minerala
  • patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete

din Sosuri

Pasta de ardei Pasta de ardei

Se curata gogosarii, ardeii kapia, ardeii galbeni, ardeii bulgaresti de cotoare si seminte, se dau prin masina de carne si se pun intr-un

2 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Pastă de susan - Tahini