autor:

Fara foto

» » Sosuri

SOS CU BAME

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 mai 2008

Ingrediente
5-6 cepe mai mari (750 g), 1/2 kg ardei, 1 kg rosii ( sau 500 g gogosari in suc de rosii pregatiti pentru iarna), 1/2 kg bame, 3 linguri ulei, 1/2 lingurita sare, 2 legaturi verdeata(patrunjel si marar)

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Se curata si se spala ceapa, apoi se toaca solzi si se pune la foc mic intr-o oala de teflon presarata cu sare si acoperita cu capac.
Se toaca ardeii sau se dau pe rozatoare mare, apoi se pun si ei la fiert impreuna cu ceapa. Cand s-au inmuiat bine se adauga rosiile curatite de coaja si tocate foarte marunt, apoi bamele dupa ce au fost deja spalate si li s-a scurtat codita.
Se lasa sosul sa fiarba pana cand bamele sunt fierte suficient, apoi se adauga uleiul si verdeata bine tocata.
Daca ti-a placut reteta noastra "SOS CU BAME" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Piri Piri Caseiro  ( Sos chili de casã)

Piri Piri Caseiro ( Sos chili de casã)

Piri Piri este o varietate de Capiscum frutescens, originar din regiunile tropicale Americane, foarte

6 voturi    2 comentarii
10 min
Sosuri
Sos de rosii rapid

Sos de rosii rapid

Incingem uleiul intr-o craticioara si adaugam rosiile taiate felii. Adaugam foaia de dafin, boabele

14 voturi    5 comentarii
30 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 5-6 cepe mai mari (750 g)
  • 1/2 kg ardei
  • 1 kg rosii ( sau 500 g gogosari in suc de rosii pregatiti pentru iarna)
  • 1/2 kg bame
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 legaturi verdeata(patrunjel si marar)

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pui cu sos garam masala Pui cu sos garam masala

Portionam puiul si il uscam cu servetele absorbante, apoi il prajim il uleiul de masline pana se rumeneste putin. Adaugam apoi ceapa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Sos de fasole si porumb Sos de fasole si porumb

Se amesteca intr-un robot de bucatarie trei sferturi din cantitatea de fasole si porumb, pana se formeaza o pasta. Apoi se rastoarna

2 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
salsa iute