autor:

Fara foto

» » Sosuri

SOS CU BAME

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 mai 2008

Ingrediente
5-6 cepe mai mari (750 g), 1/2 kg ardei, 1 kg rosii ( sau 500 g gogosari in suc de rosii pregatiti pentru iarna), 1/2 kg bame, 3 linguri ulei, 1/2 lingurita sare, 2 legaturi verdeata(patrunjel si marar)

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Se curata si se spala ceapa, apoi se toaca solzi si se pune la foc mic intr-o oala de teflon presarata cu sare si acoperita cu capac.
Se toaca ardeii sau se dau pe rozatoare mare, apoi se pun si ei la fiert impreuna cu ceapa. Cand s-au inmuiat bine se adauga rosiile curatite de coaja si tocate foarte marunt, apoi bamele dupa ce au fost deja spalate si li s-a scurtat codita.
Se lasa sosul sa fiarba pana cand bamele sunt fierte suficient, apoi se adauga uleiul si verdeata bine tocata.
Daca ti-a placut reteta noastra "SOS CU BAME" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Sos (dresing)

Sos (dresing) "O Mie de Insule"

Un sos cremos, plin de aromă, care se serveşte deseori la salată. Dar noi îl vom pregăti pentru

3 voturi    1 comentariu
10 min
Sosuri
Tahini (pasta de susan) - baza pentru halva sau hummus

Tahini (pasta de susan) - baza pentru halva sau hummus

Semintele de susan se prajesc la cuptor si se macina marunt. Se amesteca bine cu uleiul pina rezulta

5 voturi    5 comentarii
15 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 25 %
999.99 lei
749.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 5-6 cepe mai mari (750 g)
  • 1/2 kg ardei
  • 1 kg rosii ( sau 500 g gogosari in suc de rosii pregatiti pentru iarna)
  • 1/2 kg bame
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 legaturi verdeata(patrunjel si marar)

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Dulceata de ardei iute rosu Dulceata de ardei iute rosu

Ardeii iuti se spala si se taie marunt. Ardeii kapia (sau gogosari) se spala, se curata de seminte si cotoare si se macina sau se dau

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Cum facem maioneza?