Sos cu usturoi si nuca

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru o ceasca): 100 g samburi de nuca (jumatati),
  • 4 catei de usturoi curatati,
  • 2 cesti ulei de masline,
  • 1/3 ceasca otet de vin alb,
  • sare.

Mod de preparare

Se intind samburii de nuca pe o tava, se prajesc 5 minute in cuptorul incins la 180gr. si se lasa sa se raceasca.

Se maruntesc bine, impreuna cu usturoiul, in robotul de bucatarie, si se adauga uleiul, putin cate putin, pana ce se ingroasa si devin cremoase. Se incorporeaza otetul si se gusta de sare.

Se rastoarna sosul intr-un borcanel, se acopera cu un strat de ulei si se poate tine la frigider, circa o saptamana. Inainte de a-l consuma, se scurge uleiul. Sosul se serveste cu paine proaspata, cu telina cruda sau cu friptura rece de vitel si de porc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Turta dulce

Turta dulce

Turta dulce
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise