autor:

Camelia Grosu

» » Sosuri

Sos de carne

Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 ianuarie 2010

Ingrediente
-pulpe de pui, partea superioara sau inferioara a pulpelor de pui, carne de porc taiata in bucati potrivite-ce aveti ( eu am avut o jumatate de pui de tara), -750 ml suc de rosii, -2 capatani de usturoi, -apa, -mirodenii (piper macinat, foi de dafin, cimbru), -ulei, -patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

13 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita se pune carnea, sucul de rosii, usturoiul curatat si taiat felii, mirodeniile, uleiul, apa si patrunjelul tocat marunt. Se da la cuptor timpul fiind in functie de carnea utilizata. Se completeaza din cand in cand cu apa in functie de cantitatea de sos pe care o vrea fiecare. Se serveste cu piure si muraturi sau vara cu salata de castraveti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Fricassée de caïon/Carne de porc in sos de vin

Fricassée de caïon/Carne de porc in sos de vin

O alta reteta din Turul Frantei Eurosport, de data aceasta din Savoia. Fricassée = bucati de carne

15 voturi    9 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Ravioli cu carne si sos de rosii

Ravioli cu carne si sos de rosii

Se toaca marunt ceapa si se caleste in ulei. Se adauga carnea tocata, se amesteca, punem o cescuta

2 voturi    3 comentarii
1h
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

    Şi eu fac cărniţă cu sos!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

    O bunatate...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2010

    Apetisant

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2010

      Foarte bun

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

13 voturi

Ingrediente

  • -pulpe de pui
  • partea superioara sau inferioara a pulpelor de pui
  • carne de porc taiata in bucati potrivite-ce aveti ( eu am avut o jumatate de pui de tara)
  • -750 ml suc de rosii
  • -2 capatani de usturoi
  • -apa
  • -mirodenii (piper macinat
  • foi de dafin
  • cimbru)
  • -ulei
  • -patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia Grosu
Gogosele umplute

Gogosele umplute

Apa, uleiul si sarea se dau in clocot, se iau de pe foc si se toarna faina dintr-o data toata batandu-se

13 voturi    7 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Chec din carne de porc

Chec din carne de porc

Se fierb 20 de minute ouale, le introducem apoi in apa rece, le curatam si le taiem in doua pe lung.

13 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Bors de praz

Bors de praz

Se curata toate zarzavaturile. Se dau pe razatoarea mica morcovul si telina, iar ardeiul se taie

13 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Şi eu fac cărniţă cu sos!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Dulceata de ardei iute rosu Dulceata de ardei iute rosu

Ardeii iuti se spala si se taie marunt. Ardeii kapia (sau gogosari) se spala, se curata de seminte si cotoare si se macina sau se dau

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Gogosari in sos pentru friptura