autor:

Fara foto

» » Sosuri

Sos de ceapa cu smantana

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 mai 2008

Ingrediente
5-6 cepe mari ( 750 g), 300 g smantana, 250 g suc de rosii sau ardei in suc de rosii, 2 linguri ulei, 3 linguri faina, 1/2 lingurita sare

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

3 voturi

Mod de preparare

Ceapa se curata, se spala si se taie solzi, apoi se pune intr-un vas de teflon presarata cu sare. Se lasa la foc mic acoperita cu un capac. Cand ceapa incepe sa scada se adauga smantana si se lasa sa fiarba bine. Cand este gata se adauga sucul de rosii, apoi faina frecata cu ulei. Se freaca putin sosul, pana cand faina fierbe si incepe sa se ingroase sosul, apoi se ia de pe foc si se toarna cald in boluri sau alte castronase adanci din care se poate servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de ceapa cu smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Ficatei de pui cu ceapa caramelizata si sos de smantana

Ficatei de pui cu ceapa caramelizata si sos de smantana

Curatam ficateii, ii spalam bine, apoi ii punem la scurs, intr-o strecuratoare. Laptele il punem

1 vot    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Aripi de pui Buffalo cu sos de smantana si ceapa verde

Aripi de pui Buffalo cu sos de smantana si ceapa verde

Amestecam ingredientele uscate si le presaram peste aripile de pui; le pudram bine pentru ca acestea

5 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

3 voturi

Ingrediente

  • 5-6 cepe mari ( 750 g)
  • 300 g smantana
  • 250 g suc de rosii sau ardei in suc de rosii
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • 1/2 lingurita sare

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Dulceata de ardei iute rosu Dulceata de ardei iute rosu

Ardeii iuti se spala si se taie marunt. Ardeii kapia (sau gogosari) se spala, se curata de seminte si cotoare si se macina sau se dau

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Macaroane cellentani cu sos de morcovi si carne de vita