autor:

Narcisa

» » Sosuri

Sos de ciuperci

Autor: Narcisa (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 20 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Narcisa (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 20 decembrie 2009

Ingrediente
1 kg ciuperci proaspete champignon, 2 ardei, 4 cepe mijlocii, 100-150 ml sos de rosii, ghimbir ras proaspat, sare si piper (boabe) dupa gust, 50 ml vin alb sec, ulei de masline sau ulei de samburi de struguri, patrunjel verde taiat marunt sau oregano.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se spala ciupercile numai daca este necesar sub jet puternic de apa rece cat mai rapid, se scutura si se scurg bine-bine de apa. Se taie marunt coditele si palariutele, se pun in tigaie in ulei la foc mic. Se toaca marunt ceapa si se pune imediat peste ciuperci. Dupa aprox. 15 min. se pune ghimbirul ras, ardeii taiati feliute, sarea si piperul si se lasa pana fierb toate ingredientele. La sfarsit se pune vinul, se lasa sa dea un clocot, se adauga sosul de rosii, se fierb cateva minute impreuna, dupa care se aromeaza cu frunze de patrunjel proaspat sau cu oregano.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Somon cu sos de smantana/Garnitura de orez cu ciuperci

Somon cu sos de smantana/Garnitura de orez cu ciuperci

Intai se prepara garnitura avand timpul de preparare mai mulng decat cel al somonului. Se taie ceapa,usturoiul

3 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu peste
Ciuperci cu oua ochiuri si sos alb la cuptor

Ciuperci cu oua ochiuri si sos alb la cuptor

Ciupercile se curata,se scot piciorusele, se spala,se sterg bine,se presara sare,piper,cimbru si

8 voturi    12 comentarii
30 min
Aperitive cu oua

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Bivolaru Andreea

    Bivolaru Andreea (Maestru bucatar):

    Yumi! Foarte delicios mai ales cu o portie de paste. O reteta foarte gustoasa si foarte consistenta. Numai spun ca este si sanatoasa. Sper ca tot mai multi vor incerca reteta ta! Iti doresc un Craciun fericit si te rog sa mai pui retete pe site. :*:*:*

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Bivolaru Andreea

    Bivolaru Andreea (Maestru bucatar) , 23 decembrie 2009

    Foarte bun! Sper sa incerce cat mai multa lume sosul tau de ciuperci mai ales cu o portie de paste! YUMIII!!!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci proaspete champignon
  • 2 ardei
  • 4 cepe mijlocii
  • 100-150 ml sos de rosii
  • ghimbir ras proaspat
  • sare si piper (boabe) dupa gust
  • 50 ml vin alb sec
  • ulei de masline sau ulei de samburi de struguri
  • patrunjel verde taiat marunt sau oregano.

Raporteaza reteta

Bivolaru Andreea

Bivolaru Andreea (Maestru bucatar)

Foarte bun! Sper sa incerce cat mai multa lume sosul tau de ciuperci mai ales cu o portie de paste! YUMIII!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos de lamaie cu ulei Sos de lamaie cu ulei

Acest dressing se poate folosi la peste pe gratar sau la cartofi. Stoarcem lamaile si le pun in pahar, adaugam uleiul si cu un mixer

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri
Marinada de miel Marinada de miel

Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici. Intr-un vas, amestecam condimentele cu delikat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Sos picant dulce acrisor