autor:

Narcisa

» » Sosuri

Sos de ciuperci

Autor: Narcisa (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 20 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Narcisa (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 20 decembrie 2009

Ingrediente
1 kg ciuperci proaspete champignon, 2 ardei, 4 cepe mijlocii, 100-150 ml sos de rosii, ghimbir ras proaspat, sare si piper (boabe) dupa gust, 50 ml vin alb sec, ulei de masline sau ulei de samburi de struguri, patrunjel verde taiat marunt sau oregano.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se spala ciupercile numai daca este necesar sub jet puternic de apa rece cat mai rapid, se scutura si se scurg bine-bine de apa. Se taie marunt coditele si palariutele, se pun in tigaie in ulei la foc mic. Se toaca marunt ceapa si se pune imediat peste ciuperci. Dupa aprox. 15 min. se pune ghimbirul ras, ardeii taiati feliute, sarea si piperul si se lasa pana fierb toate ingredientele. La sfarsit se pune vinul, se lasa sa dea un clocot, se adauga sosul de rosii, se fierb cateva minute impreuna, dupa care se aromeaza cu frunze de patrunjel proaspat sau cu oregano.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Friptura de porc cu sos de ciuperci si fasole verde tempura

Friptura de porc cu sos de ciuperci si fasole verde tempura

Amestecati faina cu salvia, asezonati si dati feliile de porc prin aceasta compozitie. Incalziti

6 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu carne
Sos pentru paste din rosii si ciuperci

Sos pentru paste din rosii si ciuperci

Se taie marunt ceapa si usturoiul. Rosiile se decojesc si se taie marunt. Ciupercile se curata

3 voturi    3 comentarii
40 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Bivolaru Andreea

    Bivolaru Andreea (Maestru bucatar):

    Yumi! Foarte delicios mai ales cu o portie de paste. O reteta foarte gustoasa si foarte consistenta. Numai spun ca este si sanatoasa. Sper ca tot mai multi vor incerca reteta ta! Iti doresc un Craciun fericit si te rog sa mai pui retete pe site. :*:*:*

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Bivolaru Andreea

    Bivolaru Andreea (Maestru bucatar) , 23 decembrie 2009

    Foarte bun! Sper sa incerce cat mai multa lume sosul tau de ciuperci mai ales cu o portie de paste! YUMIII!!!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci proaspete champignon
  • 2 ardei
  • 4 cepe mijlocii
  • 100-150 ml sos de rosii
  • ghimbir ras proaspat
  • sare si piper (boabe) dupa gust
  • 50 ml vin alb sec
  • ulei de masline sau ulei de samburi de struguri
  • patrunjel verde taiat marunt sau oregano.

Raporteaza reteta

Bivolaru Andreea

Bivolaru Andreea (Maestru bucatar)

Foarte bun! Sper sa incerce cat mai multa lume sosul tau de ciuperci mai ales cu o portie de paste! YUMIII!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Dulceata de ardei iute rosu Dulceata de ardei iute rosu

Ardeii iuti se spala si se taie marunt. Ardeii kapia (sau gogosari) se spala, se curata de seminte si cotoare si se macina sau se dau

14 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Sos pentru pizza