autor:

Narcisa

» » Sosuri

Sos de ciuperci

Autor: Narcisa (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 20 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Narcisa (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 20 decembrie 2009

Ingrediente
1 kg ciuperci proaspete champignon, 2 ardei, 4 cepe mijlocii, 100-150 ml sos de rosii, ghimbir ras proaspat, sare si piper (boabe) dupa gust, 50 ml vin alb sec, ulei de masline sau ulei de samburi de struguri, patrunjel verde taiat marunt sau oregano.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se spala ciupercile numai daca este necesar sub jet puternic de apa rece cat mai rapid, se scutura si se scurg bine-bine de apa. Se taie marunt coditele si palariutele, se pun in tigaie in ulei la foc mic. Se toaca marunt ceapa si se pune imediat peste ciuperci. Dupa aprox. 15 min. se pune ghimbirul ras, ardeii taiati feliute, sarea si piperul si se lasa pana fierb toate ingredientele. La sfarsit se pune vinul, se lasa sa dea un clocot, se adauga sosul de rosii, se fierb cateva minute impreuna, dupa care se aromeaza cu frunze de patrunjel proaspat sau cu oregano.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Pulpe cu cascaval coapte in lapte si cu sos de ciuperci

Pulpe cu cascaval coapte in lapte si cu sos de ciuperci

Incalzim cuptorul la 200 grade C. Pulpele spalate se sterg cu un servetel de hartie, apoi se condimenteaza

31 voturi    20 comentarii
2h 15 min
Fripturi
Sos de smantana cu ciuperci

Sos de smantana cu ciuperci

Intr-o tigaie pui cam 2 linguri ulei de masline si adaugi ciupercile spalate si stoarse de apa le

16 voturi    1 comentariu
10 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Bivolaru Andreea

    Bivolaru Andreea (Maestru bucatar):

    Yumi! Foarte delicios mai ales cu o portie de paste. O reteta foarte gustoasa si foarte consistenta. Numai spun ca este si sanatoasa. Sper ca tot mai multi vor incerca reteta ta! Iti doresc un Craciun fericit si te rog sa mai pui retete pe site. :*:*:*

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Bivolaru Andreea

    Bivolaru Andreea (Maestru bucatar) , 23 decembrie 2009

    Foarte bun! Sper sa incerce cat mai multa lume sosul tau de ciuperci mai ales cu o portie de paste! YUMIII!!!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci proaspete champignon
  • 2 ardei
  • 4 cepe mijlocii
  • 100-150 ml sos de rosii
  • ghimbir ras proaspat
  • sare si piper (boabe) dupa gust
  • 50 ml vin alb sec
  • ulei de masline sau ulei de samburi de struguri
  • patrunjel verde taiat marunt sau oregano.

Raporteaza reteta

Bivolaru Andreea

Bivolaru Andreea (Maestru bucatar)

Foarte bun! Sper sa incerce cat mai multa lume sosul tau de ciuperci mai ales cu o portie de paste! YUMIII!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pui cu sos garam masala Pui cu sos garam masala

Portionam puiul si il uscam cu servetele absorbante, apoi il prajim il uleiul de masline pana se rumeneste putin. Adaugam apoi ceapa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Sos de fasole si porumb Sos de fasole si porumb

Se amesteca intr-un robot de bucatarie trei sferturi din cantitatea de fasole si porumb, pana se formeaza o pasta. Apoi se rastoarna

2 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sos de sfecla rosie