autor:

Narcisa

» » Sosuri

Sos de ciuperci

Autor: Narcisa (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 20 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Narcisa (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 20 decembrie 2009

Ingrediente
1 kg ciuperci proaspete champignon, 2 ardei, 4 cepe mijlocii, 100-150 ml sos de rosii, ghimbir ras proaspat, sare si piper (boabe) dupa gust, 50 ml vin alb sec, ulei de masline sau ulei de samburi de struguri, patrunjel verde taiat marunt sau oregano.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se spala ciupercile numai daca este necesar sub jet puternic de apa rece cat mai rapid, se scutura si se scurg bine-bine de apa. Se taie marunt coditele si palariutele, se pun in tigaie in ulei la foc mic. Se toaca marunt ceapa si se pune imediat peste ciuperci. Dupa aprox. 15 min. se pune ghimbirul ras, ardeii taiati feliute, sarea si piperul si se lasa pana fierb toate ingredientele. La sfarsit se pune vinul, se lasa sa dea un clocot, se adauga sosul de rosii, se fierb cateva minute impreuna, dupa care se aromeaza cu frunze de patrunjel proaspat sau cu oregano.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Penne cu ciuperci, piept de pui si sos de tomate

Penne cu ciuperci, piept de pui si sos de tomate

Se pun pastele la fiert cu sare, se scurg bine si se lasa deoparte. Intre timp, se face un sos din

3 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza
Mix de ciuperci cu sos de smantana

Mix de ciuperci cu sos de smantana

Ciupercile se spala si se taie in 4, apoi se pun intr-o tigaie si se lasa pe foc sa fiarba in sucul

14 voturi    14 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Bivolaru Andreea

    Bivolaru Andreea (Maestru bucatar):

    Yumi! Foarte delicios mai ales cu o portie de paste. O reteta foarte gustoasa si foarte consistenta. Numai spun ca este si sanatoasa. Sper ca tot mai multi vor incerca reteta ta! Iti doresc un Craciun fericit si te rog sa mai pui retete pe site. :*:*:*

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Bivolaru Andreea

    Bivolaru Andreea (Maestru bucatar) , 23 decembrie 2009

    Foarte bun! Sper sa incerce cat mai multa lume sosul tau de ciuperci mai ales cu o portie de paste! YUMIII!!!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci proaspete champignon
  • 2 ardei
  • 4 cepe mijlocii
  • 100-150 ml sos de rosii
  • ghimbir ras proaspat
  • sare si piper (boabe) dupa gust
  • 50 ml vin alb sec
  • ulei de masline sau ulei de samburi de struguri
  • patrunjel verde taiat marunt sau oregano.

Raporteaza reteta

Bivolaru Andreea

Bivolaru Andreea (Maestru bucatar)

Foarte bun! Sper sa incerce cat mai multa lume sosul tau de ciuperci mai ales cu o portie de paste! YUMIII!!!

Adauga reteta
Retete

din Sosuri

Sos de lamaie cu ulei Sos de lamaie cu ulei

Acest dressing se poate folosi la peste pe gratar sau la cartofi. Stoarcem lamaile si le pun in pahar, adaugam uleiul si cu un mixer

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri
Marinada de miel Marinada de miel

Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici. Intr-un vas, amestecam condimentele cu delikat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Mujdei de usturoi