autor:

Fara foto

» » Sosuri

Sos de ferma din lapte batut cu usturoi copt

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Ingrediente
1 capatâna de usturoi (85 g), 2 lingurite coaja rasa de lamâie, 1 lingura suc proaspat de lamâie, 1 lingurita ulei de masline, 1 lingurita praf de ceapa, 1/2 lingurita sare, 1/8 lingurita ardei Cayenne, 1 cana lapte batut

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 200°C. Se înveleste
capatâna de usturoi În folie de aluminiu si se coace
45 de minute sau pâna când pachetul este moale la
pipait.
Se tale partea de sus a usturoiului si se storc
cateii de usturoi Într-un castron. Se adauga coaja si
sucul de lamâle, uleiul, praful de ceapa, sarea si
ardelul Cayenne. Se amesteca pâna se
omogenizeaza. Se adauga laptele batut si se
amesteca din nou. Se tine la frigider pâna in
momentul servirii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de ferma din lapte batut cu usturoi copt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Paste cu susan si carne de pui

Paste cu susan si carne de pui

1. Se clocotesc 4 l de apa intr-o oala mare si se sareaza.Se fierb pastele, pana cand s-au fragezit,

5 voturi    3 comentarii
40 min
Sosuri
Sos de rosii cu piept de pui

Sos de rosii cu piept de pui

Se taie pieptul de pui patratele mici, se da cu sare si piper (dupa gust) si apoi se pune la prajit

4 voturi    0 comentarii
40 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 capatâna de usturoi (85 g)
  • 2 lingurite coaja rasa de lamâie
  • 1 lingura suc proaspat de lamâie
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1 lingurita praf de ceapa
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/8 lingurita ardei Cayenne
  • 1 cana lapte batut

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Dulceata de ardei iute rosu Dulceata de ardei iute rosu

Ardeii iuti se spala si se taie marunt. Ardeii kapia (sau gogosari) se spala, se curata de seminte si cotoare si se macina sau se dau

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Raci in sos de mere