autor:

» » Sosuri

Sos de gutui

Autor: mariana sanislau (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 17 septembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana sanislau (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 17 septembrie 2008

Ingrediente
2 gutui, 2 linguri de zahar, sare piper, 1 lingura de faina, ulei

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

10 voturi

Mod de preparare

Se taie gutuile in felii si se prajesc in ulei pina se rumenesc. 2 linguri de zahar se gratineaza pana devin maronii si se sting cu 300 gr de apa, se lasa pina se dizolva zaharul la foc foarte mic. Gutuile rumenite se scot in uleiul ramas, se pune faina, se caleste un pic si se stinge cu zeama de zahar ars. Se adauga sare (vegeta) si piper, se fierbe 2-3 minute pina capata consistenta dorita, se serveste cu pui prajit si pireu de cartofi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de gutui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Piept de ratã cu gutui si sos de vin de Porto

Piept de ratã cu gutui si sos de vin de Porto

1) Decojeste si scoate semintele gutuilor, pune într-un recipient cu apã si suc de lãmâie sã

5 voturi    3 comentarii
45 min
Fripturi
Sos rosu usturoiat

Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Viorica Botezatu , 25 noiembrie 2013

    este reteta pe care o cautam,adica cea adevarata din punctual meu de vedere.

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

10 voturi

Ingrediente

  • 2 gutui
  • 2 linguri de zahar
  • sare piper
  • 1 lingura de faina
  • ulei

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pasta de ardei Pasta de ardei

Se curata gogosarii, ardeii kapia, ardeii galbeni, ardeii bulgaresti de cotoare si seminte, se dau prin masina de carne si se pun intr-un

2 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Bulion de gogosari