autor:

autor

» » Sosuri

Sos de hrean

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 radacina hrean, ½ pahar smintina, 1 lingura unt, otet, sare, 1 lingura faina

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

74 voturi

Mod de preparare

Se prepara un sos alb care se stinge cu apa, zeama de carne sau lapte. Se fierbe bine, se adauga hrean ras si inabusit in unt sau in margarina. Dupa ce a mai fiert putin, se adauga smintina si se mai da citeva clocote. Se da la o parte. Dupa gustul fiecaruia se mai poate adauga la urma putin otet clocotit cu sare si zahar.
Se serveste pe linga rasol de carne
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de hrean" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Cotlet in sos de hrean

Cotlet in sos de hrean

Cartofi: Se taie rondele si se aseaza intr-o tava de iena unsa cu unt si condimentam cu sare si

13 voturi    17 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Picior de porc cu sos de hrean si smantana

Picior de porc cu sos de hrean si smantana

Spalam putin piciorul de porc. Intr-un vas mai larg punem vinul, sare, putin piper macinat, 1 lingurita

5 voturi    6 comentarii
3h
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    elena , 29 noiembrie 2009

    cred ca este ceva deosebit ' rafinat . promit ca dupa terminarea postului o sal fac si eu in caz ca voi afla si ce inseamna sos alb pa pa ......................

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

74 voturi

Ingrediente

  • 1 radacina hrean
  • ½ pahar smintina
  • 1 lingura unt
  • otet
  • sare
  • 1 lingura faina

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

106 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Fara foto

elena

cred ca este ceva deosebit ' rafinat . promit ca dupa terminarea postului o sal fac si eu in caz ca voi afla si ce inseamna sos alb pa pa ......................

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Dulceata de ardei iute rosu Dulceata de ardei iute rosu

Ardeii iuti se spala si se taie marunt. Ardeii kapia (sau gogosari) se spala, se curata de seminte si cotoare si se macina sau se dau

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Sos de branza cu mucegai