autor:

burdulea maria elena

» » Sosuri

SOS DE LAMAIE

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 mai 2009

Ingrediente
50 gunt, 1 lingura faina, 1 legatura patrunjel verde, sare, piper, 1/2 lamaie-numai zeama.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Se topeste untul, se adauga faina si se toarna o cana de apa amestecand mereu. Se pune sare, piper, patrunjel. Se fierbe 10-15 minute, la foc moale. Se scoate legatura de patrunjel, se adauga zeama de lamaie. Acest sos, trebuie sa aiba aspectul unui sos alb. Se serveste langa diferite fripturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "SOS DE LAMAIE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Pui Pekin cu sos de lamaie

Pui Pekin cu sos de lamaie

Pieptul de pui il taiem fasii subtiri, il asezonam si iI punem pentru 30 de minute ,la marinat in

2 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu sos de lamaie si garnitura de orez cu sofran

Pui cu sos de lamaie si garnitura de orez cu sofran

Pieptul de pui se taie fasiute subtiri si se trece prin nuca sau alune sau seminte de dovleac tocate

3 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2011

    O bunatate,eu il folosesc si cu limba fiarta (adaug insa si putin usturoi) .

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • 50 gunt
  • 1 lingura faina
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 1/2 lamaie-numai zeama.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

13 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate,eu il folosesc si cu limba fiarta (adaug insa si putin usturoi) .

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Dulceata de ardei iute rosu Dulceata de ardei iute rosu

Ardeii iuti se spala si se taie marunt. Ardeii kapia (sau gogosari) se spala, se curata de seminte si cotoare si se macina sau se dau

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Sos de smantana cu ciuperci