autor:

burdulea maria elena

» » Sosuri

SOS DE LAMAIE

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 mai 2009

Ingrediente
50 gunt, 1 lingura faina, 1 legatura patrunjel verde, sare, piper, 1/2 lamaie-numai zeama.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Se topeste untul, se adauga faina si se toarna o cana de apa amestecand mereu. Se pune sare, piper, patrunjel. Se fierbe 10-15 minute, la foc moale. Se scoate legatura de patrunjel, se adauga zeama de lamaie. Acest sos, trebuie sa aiba aspectul unui sos alb. Se serveste langa diferite fripturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "SOS DE LAMAIE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Paste cu sparanghel, mazăre și sos de unt cu lămâie

Paste cu sparanghel, mazăre și sos de unt cu lămâie

Am pus cratițele cu apa pe foc mediu spre mare. Cand a inceput sa fiarba apa in cratița mica, pentru

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Chiftelute in sos de lamaie

Chiftelute in sos de lamaie

Intr-un bol amestecam carnea cu ceapa usturoiul zdrobit,patrunjelul,pesmetul,uleiul si oul si amestecam

10 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2011

    O bunatate,eu il folosesc si cu limba fiarta (adaug insa si putin usturoi) .

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • 50 gunt
  • 1 lingura faina
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 1/2 lamaie-numai zeama.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

12 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate,eu il folosesc si cu limba fiarta (adaug insa si putin usturoi) .

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pesto de patrunjel Pesto de patrunjel

Patrunjelul se taie mai marunt si impreuna cu oregano taiat marunt, sare si uleiul de masline se dau la blender pana se obtine o pasta. Se

0 voturi    0 comentarii
15 min
Conserve si muraturi
Suc de rosii cu ardei kapia rosu Suc de rosii cu ardei kapia rosu

Rosiile bine spalate se taie feliute si se indeparteaza petele, cotoarele, oprind numai partea sanatoasa si coapta, apoi se dau prin

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Sos besamel ptr. lasagna